Τέλος δεν έχει η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι βλέπουν να συνεχίζεται το παιχνίδι εντυπώσεων και διπλωματίας πάνω στην πλάτη τους, καθώς καλούνται για άλλη μια φορά να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη προκειμένου να αγοράσουν τα φάρμακα που χρειάζονται και στη συνέχεια να… χαθούν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας προκειμένου να λάβουν πίσω τα χρήματά τους.

Μετά τους φαρμακευτικούς συλλόγους του Ρεθύμνου, Λασιθίου, Ηρακλείου, Χανίων, Μαγνησίας, Ευβοίας, Φλώρινας, Γρεβενών, Αργολίδας, Κυκλάδων και Κορινθίας, οι οποίοι αποφάσισαν να χορηγούν φάρμακα μόνο τοις μετρητοίς, σειρά παίρνουν σήμερα Δευτέρα 20 Αυγούστου η Κέρκυρα και η Κοζάνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κύριο αίτημα της κινητοποίησης των φαρμακοποιών είναι να τους καταβληθούν οι οφειλές για τις συνταγές του ΕΟΠΥΥ, που εκτέλεσαν τον Μάιο και τον Ιούνιο, και οι οποίες ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, την ίδια στιγμή που το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να πληρώσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 22 Αυγούστου ο φαρμακευτικός σύλλογος Ροδόπης προγραμματίζει να προχωρήσει σε ανάλογη κινητοποίηση.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης