Στους 140 οι μετανάστες που εντοπίστηκαν στη Γαύδο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015, 23:00
Στους 140 οι μετανάστες που εντοπίστηκαν στη Γαύδο
Σε περίπου 140 άτομα ανέρχεται, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Χανίων, ο αριθμός των μεταναστών που εντοπίστηκαν τη Μ. Πέμπτη από αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας στις ακτές της νήσου Γαύδου στην περιοχή Τρυπητή.

Οι μετανάστες που βρίσκονταν σε αλιευτικό σκάφος το οποίο είχε προσαράξει στην περιοχή, κατάφεραν να βγουν μόνοι τους στη ξηρά.

Στην όλη επιχείρηση συμμετέχουν από κοινού αστυνομία και λιμενικό ενώ την προανάκριση για το θέμα έχει αναλάβει η αστυνομική διεύθυνση Χανίων.

Στο νησί έχει μεταφερθεί με σκάφος του λιμενικού δύναμη 11 αστυνομικών προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια, ενώ οι μετανάστες αναμένεται να φιλοξενηθούν στο σχολείο και σε διάφορα καταλύματα στο Καστρί, την πρωτεύουσα του νησιού.

Σκάφος του λιμενικού που έφθασε το πρωί στο σημείο πραγματοποίησε έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το αλιευτικό, χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάποιος αγνοούμενος μετανάστης.

Επίσης πλωτό του λιμενικού μετέφερε στο νησί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ πραγματοποίησε από τη Γαύδο τρεις διακομιδές μεταναστών στα Σφακιά οι οποίοι έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης μεταξύ των οποίων και μίας εγκύου.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, δεν μπορεί να προσεγγίσει μεγάλο σκάφος στο νησί.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015, 23:00