Στους 91 οι νεκροί

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018, 19:55
Στους 91 οι νεκροί
Μακραίνει δυστυχώς ο κατάλογος των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις φονικές πυρκαγιές της Δευτέρας καθώς οι νεκροί έφτασαν τους 91. Στους 25 ανέρχονται οι αγνοούμενοι σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής ενώ 59 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί. «Σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής από τη διαδικασία και της ταυτοποίησης προκύπτει ότι: Οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 25 άτομα, οι οποίοι έχουν δηλωθεί επισήμως από οικεία τους πρόσωπα στην υπηρεσία μας και για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται. Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ εκκρεμεί η ταυτοποίηση για άλλες 28» ανέφερε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη.

«Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας κατέληξαν τέσσερα άτομα τα οποία νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής», δήλωσε.

Η ενημέρωση της ΠυροσβεστικήςΣυνεχίζονται οι έρευνες

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται σε στεριά και θάλασσα.

Στο Μάτι βρίσκονται διασωστικές υπηρεσίες και εθελοντές οι οποίοι «χτενίζουν» σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή. Νέο συγκλονιστικό video από το Μάτι

Νέο video που απεικονίζει την κατάσταση που επικρατούσε στο λιμανάκι στο Μάτι το απόγευμα φονικής Δευτέρας κάνει τον γύρο του διαδικτύου. 

Το video τράβηξε ο Νίκος Βερυκοκίδης ο οποίος βρέθηκε στο σημείο με την ηλικιωμένη μητέρα του. 

Σ΄ αυτό φαίνονται δεκάδες άνθρωποι, γυναίκες, ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά που βρίσκονται βράχια και προσπαθούν να προστατευτούν από τη φωτιά.

Τρομαγμένοι  άνθρωποι σκεπάζουν με βρεγμένες μπλούζες και πετσέτες τα πρόσωπά τους για να πάρουν ανάσες, ενώ μητέρες προσπαθούν να καθησυχάσουν τα μικρά παιδιά τους που κλαίνε.

Δείτε το video: Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στις πληγείσες περιοχές για έκδοση ή αντικατάσταση ταυτοτήτων

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στις περιοχές της Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και την ευχερέστερη διεκπεραίωση καθημερινών θεμάτων διοικητικής φύσεως, πέραν των περιπολιών τάξης, ασφάλειας και τροχαίας που ήδη δραστηριοποιούνται στις περιοχές αυτές, διατίθενται δύο στελεχωμένα οχήματα τύπου βαν. Θα λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, ως Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ.) στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου και ένα στο Δήμο Μεγαρέων, αντίστοιχα.Ο κατάλογος των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους μεγαλώνει καθώς έχουν φτάσει τους 91 ενώ 59 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί

Παράλληλα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκδόθηκαν σχετικές οδηγίες προς τις αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες, ώστε:

Να συνδράμουν με υπηρεσιακά οχήματα ανήμπορους πολίτες για τη μετάβαση τους στις αρμόδιες αρχές έκδοσης ταυτότητας του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους. Σε περιπτώσεις ατόμων που νοσηλεύονται σε δημόσια ή ιδιωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα ή αδυνατούν να μεταβούν στις αρμόδιες αρχές έκδοσης, λόγω νόσου ή κινητικών προβλημάτων, αρμόδιος υπάλληλος να μεταβαίνει στον τόπο κατοικίας ή νοσηλείας για την παραλαβή των απαιτούμενων δικαιολογητικών και τη διεκπεραίωση της διαδικασίας. Οι πολίτες των πληγέντων από τις πυρκαγιές περιοχών της Ανατολικής Αττικής, μπορούν να απευθύνονται:

  • στο Αστυνομικό Τμήμα Μαραθώνα, τηλ: 22940-69400
  • στο Τμήμα Ασφαλείας Μαραθώνα, τηλ: 22940-69406 και 22940 – 66211
  • στο Αστυνομικό Τμήμα Πικερμίου - Ραφήνας, τηλ: 22940- 29410 και
  • στο Τμήμα Ασφαλείας Πικερμίου - Ραφήνας, τηλ: 22940-29415
και των πληγέντων περιοχών της Δυτικής Αττικής:

  • στο Αστυνομικό Τμήμα Μεγαρέων, τηλ: 22960-22100 και
  • στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγαρέων, τηλ: 22960-28878 και 22960 – 28001.
Σημειώνεται ότι η έκδοση – αντικατάσταση των δελτίων αστυνομικής ταυτότητας (κατεστραμμένων ή απολεσθέντων) πραγματοποιείται ατελώς, χωρίς καταβολή παραβόλου.

Διαβάστε επίσης:
 Διασώστες στα "τυφλά"

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018, 21:21