Στις κεντρικές πλατείες των χωριών τους θα παρατάξουν αύριο τα τρακτέρ τους και οι αγρότες του νομού Σερρών, έπειτα από σχετική απόφαση που έλαβαν οι Αδέσμευτοι Αγροτικοί Σύλλογοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα νέα φορολογικά μέτρα και κυρίως για το νέο καθεστώς της τήρησης βιβλίων εσόδων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Σερρών Γιάννη Τουρτούρα, αύριο στην πλατεία του Μητρουσίου οι αγρότες της περιοχής πρόκειται να παρατάξουν τα τρακτέρ τους, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι αγροτικοί σύλλογοι του νομού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα νέα μέτρα φορολόγησης των αγροτών θα ξεκληρίσουν τα μικρά και μεσαία αγροτικά νοικοκυριά» δηλώνει ο κ. Τουρτούρας, προσθέτοντας ότι «το κόστος του πετρελαίου είναι ήδη δυσβάσταχτο για τους περισσοτέρους». Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει, «αυτό που ζητάνε οι αγρότες είναι να μην είναι υπόχρεοι στην τήρηση βιβλίων για ακαθάριστα έσοδα έως 40.000 ευρώ, έναντι των 10.000 ευρώ που έχει ανακοινωθεί σύμφωνα με το άρθρο 41 του κώδικα ΦΠΑ (Ν.2859/2000)».

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τουρτούρας, και οι αγρότες του νομού πρόκειται να συμμετάσχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την έκθεση της ΑΓΡΟΤΙΚΑ το ερχόμενο Σάββατο, 1η Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης