Στόχος διαρρηκτών έγιναν περίπου δέκα σχολικές μονάδες -στη συντριπτική τους πλειοψηφία δημοτικά σχολεία- στο διάστημα που  παρέμεναν κλειστά για τις διακοπές του Πάσχα. Οι διαρρήκτες, έμπαιναν στα σχολεία, «χτυπούσαν» κλέβοντας ηλεκτρονικά είδη και γίνονταν καπνός.

Όπως αναφέρει το thessalianews, tα αλλεπάλληλα κρούσματα, σήμαναν συναγερμό στην εκπαιδευτική κοινότητα, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, να επαναφέρει το ζήτημα της πρόσληψης σχολικών φυλάκων για τη διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δράστες φαίνεται ότι είχαν μελετήσει καλά το σχέδιό τους. Επέλεξαν την περίοδο του Πάσχα, οπότε και τα σχολεία δεν λειτουργούν για να δράσουν και έβαλαν στόχο κυρίως δημοτικά, δεδομένου ότι στα περισσότερα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από αλλεπάλληλα κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών λειτουργούν συστήματα ασφαλείας.

Οι «ποντικοί» δεν δίστασαν ούτε στα κάγκελα που υπάρχουν στα παράθυρα των αιθουσών των ισογείων. Σκαρφάλωσαν από τις υδρορροές κι απ’ όπου αλλού μπορούσαν, έσπασαν τζάμια των αιθουσών των δευτέρων ορόφων και μπήκαν στα σχολικά κτίρια.

Στη συνέχεια έσπασαν τις εσωτερικές πόρτες των αιθουσών, έφθασαν στα γραφεία κι από εκεί έπαιρναν ότι έβρισκαν μπροστά τους, εύκολο να μεταφερθεί. Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και φωτογραφικές μηχανές, ήταν τα αντικείμενα στα οποία εστίασαν οι δράστες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης