Την πρόταση για τη διενέργεια μειοδοτικού διαγωνισμού, για τη ναύλωση πλοίου που θα εκτελεί δρομολόγια από και προς την ακριτική Γαύδο, θα καταθέσει άμεσα στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, αφού πρώτα η πρόταση αυτή εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο Γαύδου.

Όπως συμφωνήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια σύσκεψης υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη, η πρόταση θα εξειδικεύει ότι στο πρώτο χρονικό διάστημα μέχρι τον Απρίλιο, τη γραμμή θα εξυπηρετούν διαφορετικής χωρητικότητας πλοία, από ό,τι τον Μάιο, οπότε οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος είναι μέχρι και τον ερχόμενο Μάιο, τη γραμμή να εξυπηρετούν το οχηματαγωγό «Δασκαλογιάννης» και «NEPTUNA» της ΑΝΕΝΔΥ, και στη συνέχεια να δρομολογηθεί το πλοίο «Σαμαριά», που έχει τη δυνατότητα μεταφοράς και οχημάτων και επιβατών, το οποίο θα μετεπισκευαστεί, ώστε να τηρεί το πρωτόκολλο που προβλέπει η ελληνική και η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Στη σύσκεψη εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Χανίων να προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση μελέτης για την απομάκρυνση της άμμου από την είσοδο στο λιμάνι της Γαύδου, την εκβάθυνση του λιμανιού Σφακιών και τη μικρή επέκταση του προβλήτα στο λιμάνι της Αγίας Ρούμελης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης, οι δήμαρχοι Σφακίων, Παύλος Πολάκης, Γαύδου, Ευστράτιος Λαμπάκης και Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας (ΑΝΕΝΔΥΚ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης