Στόχο τη σύλληψη και τον έλεγχο των παράνομων μεταναστών και εγκληματικών ομάδων που δρουν στο κέντρο της Αθήνας, έχει επιχειρησιακό σχέδιο που βρίσκεται στα συρτάρια αξιωματικών της ΕΛΛΑΣ, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής».

Αντικείμενο του σχεδίου είναι κυρίως οι εγκληματικές συμμορίες αλλοδαπών που, πολλές φορές και σε συνεργασία με Έλληνες κακοποιούς, λυμαίνονται με πολλούς τρόπους τις υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου της πρωτεύουσας, αναφέρει η εφημερίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σχέδιο προβλέπει τη συντονισμένη δράση αστυνομικών δυνάμεων στην Αθήνα, με στόχο τη σύλληψη μεταναστών, τον έλεγχο της νόμιμης ή μη παραμονής τους στη χώρα και τις δυνατότητες χορήγησης ασύλου, επαναπροώθησης ή απέλασης. Ως χρόνος διάρκειας της επιχείρησης-«σκούπας»- με εναλλακτικές προτάσεις για την ένταση και την έκτασή της- ορίζεται ένα διάστημα που κυμαίνεται από μερικές ώρες έως 48 ώρες.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν εκπονήσει το σχέδιο εδώ και μήνες και, σύμφωνα με πληροφορίες, δηλώνουν έτοιμες για την εφαρμογή του, αν και εφόσον κριθεί ότι ενέργειες τέτοιου τύπου είναι αναγκαίες, στο πλαίσιο της εφαρμογής της νέας νομοθεσίας για τη μετανάστευση και τη χορήγηση ασύλου, που περνάει αυτές τις ημέρες από τη Βουλή.

Μικρότερης κλίμακας επιχειρήσεις έχουν αρχίσει ήδη σε μεγάλες επαρχιακές πόλεις, μεταξύ των οποίων ο Βόλος, από όπου τις τελευταίες εβδομάδες του έτους έχουν ήδη απελαθεί περίπου 60 παράνομοι μετανάστες. Σημειώνεται, πάντως, ότι πολλά από τα συναρμόδια υπουργεία για το σχέδιο αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας κρίνουν ότι δεν υπάρχει άμεση αναγκαιότητα επιχειρήσεων τέτοιας μορφής, ειδικώς εφόσον ψηφιστεί και εφαρμοστεί η νέα νομοθεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσής, έθεσε το ζήτημα στην πρόσφατη διυπουργική σύσκεψη για το ιστορικό κέντρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης