Με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, συνεδριάζει αυτή την ώρα η επιτροπή των ειδικών με αντικείμενο εάν, πότε και με ποιες προϋποθέσεις μπορούν τα σχολεία να λειτουργήσουν ξανά διά ζώσης.

Οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων αναμένονται σήμερα εφόσον ληφθεί απόφαση και, σε τέτοιο ενδεχόμενο, στην καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, μαζί με τον Βασίλη Κικίλια, θα βρίσκεται και η Νίκη Κεραμέως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η επαναλειτουργία των σχολείων με κανόνες και τήρηση όλων των μέτρων προστασίας μπορεί να γίνει με πλήρη ασφάλεια, δεδομένου άλλωστε ότι η χρήση των τεστ αυτοδιάγνωσης από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς θα λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας από μία ενδεχόμενη εξάπλωση του ιού στο σχολικό περιβάλλον.

Ωστόσο, ενδέχεται τα σχολεία να μην ανοίξουν στις περιοχές που δεν λειτούργησαν και τα καταστήματα, δηλαδή στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κοζάνη. Συζητείται εξάλλου από ορισμένους επιστήμονες η πρόταση να ανοίξουν τα σχολεία κατά περιοχές ανάλογα με το ιικό φορτίο που τις επιβαρύνει.

Με τα τεστ που θα εντοπίζουν τυχόν κρούσματα, τη χρήση της μάσκας, την τήρηση των αποστάσεων και της υγιεινής των χεριών, καθώς επίσης με τον σωστό εξαερισμό των αιθουσών, το Υπουργείο Παιδείας θεωρεί ότι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στα σχολεία. Όπως επισημαίνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, οι μαθητές έχουν μείνει μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από τις φυσικές τους τάξεις και η διά ζώσης διδασκαλία των μαθημάτων θα συμβάλει στην ομαλή ενσωμάτωσή τους στο σχολικό περιβάλλον, στην αναγκαία κοινωνικοποίησή τους και στην τόνωση της ψυχολογίας τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης