Σμήνη στρατιωτικών και πολιτικών αεροσκαφών, καθώς και ελικόπτερα παίρνουν μέρος στο φετινό 2ο Διεθνές Αεροπορικό Show με τίτλο Athens Flying Week, που διοργανώνεται στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη γιορτή των αεροπλάνων μετέχουν μερικοί από τους καλύτερους πιλότους του κόσμου, ενώ αποκορύφωμα του show θα είναι οι επιδείξεις που θα γίνουν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοΐου το Σάββατο και την Κυριακή. Το πρόγραμμα ξεκινάει από τις 10.30 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 18.30 και τις δύο ημέρες, ενώ περιλαμβάνει πλούσιες εκπλήξεις, όπως ρίψεις αλεξιπτοτιστών, αλλά και η διέλευση σε χαμηλό ύψος πάνω από τον αεροδιάδρομο ενός airbus 320 της Aegean.

Φέτος, έχουν δηλώσει συμμετοχή τα ακροβατικά σμήνη της Ολλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας (F-16 Demo), της Πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας (ORLIK Aerobatic Team) και το team της Red Bull (Alpha Jet), καθώς και διεθνούς φήμης πιλότοι όπως οι Francesco Fornabaio, Luca Bertossio, Jurgis Kairys.

Στο «Athens Flying Week 2013» από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν η Πολεμική Αεροπορία, η Αεροπορία Στρατού, το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα με τα εναέρια μέσα τους και τους κορυφαίους κυβερνήτες τους, οι οποίοι θα εκτελέσουν ασκήσεις ακριβείας, επιχειρησιακούς ελιγμούς, εικονικές διασώσεις, show με πληρώματα ιδιωτικών αεροσκαφών και άλλα πολλά άκρως εντυπωσιακά που συχνά κόβουν και την ανάσα…

Η αρχή έγινε στο pre-show της Πέμπτης, 26/9/2013, στη μαρίνα του Παλαιού Φαλήρου.
Οι διοργανωτές αναμένουν 50.000 επισκέπτες κατά τη διάρκεια των τριών ημερών, υπερδιπλάσιους από τους 20.000 που προσέλκυσε το 1ο Athens Flying Week της προηγούμενης χρονιάς. Για τις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου οι τιμές των εισιτηρίων ανέρχονται το κανονικό στα 8 ευρώ και για τα παιδιά έως 12 ετών στα 4 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε μοναδικές εικόνες από τις επιδείξεις της Παρασκευής:

(Μοναδικό σόου από τον Iταλό χειριστή Francesco Fornabaio)

(Εντυπωσιακά ακροβατικά πέντε αεροσκαφών της ιταλικής Blue Circle Team)

(Αεροπλάνο U-31του χειριστή Jurgis Kairys)

(Ελικόπτερο τύπου bell407, με τον Ηλία Σοφιανό)

Ο Δημήτρης Βερβερέλης, χειριστής ελικοπτέρου της Warter Aviation, εντυπωσίασε με τα ακροβατικά του και εκμυστηρεύθηκε στον φακό της zougla.gr ότι νιώθει «ηδονή» στον αέρα…

Εξίσου σημαντική φυσικά είναι και η εργασία των μηχανικών, οι οποίοι φροντίζουν όλα να πηγαίνουν καλά στον αέρα. Δείτε τι δήλωση ο μηχανικός ελικοπτέρων, Ηλίας Κοντονάτος.


Τα ελληνικά χρώματα στον αττικό ουρανό, από την ιταλική WEFLY TEAM. Πρόκειται για μια ομάδα παραπληγικών πιλότων, οι οποίοι κέρδισαν το περισσότερο χειροκρότημα…

Πάρτε μία μικρή γεύση από το εντυπωσιακό show που κατέγραψε ο φακός του zougla.gr:

Το zougla.gr θα βρίσκεται στο Τατόι όπου θα σας μεταδώσει λεπτό προς λεπτό το show.

Το παρακάτω βίντεο είναι από το pre-show

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης