Τα μέλη μιας οικογένειας Σύρων προσφύγων από το βομβαρδιζόμενο Χαλέπι είναι τα θύματα της χθεσινής τραγωδίας που σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή δύο μίλια ανοικτά από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης.

Πρόκειται για έναν άνδρα, μία γυναίκα και τα δύο τους παιδιά, ηλικίας 4 και 6 ετών, που πνίγηκαν, όταν η πλαστική βάρκα στην οποία επέβαιναν ανατράπηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη βάρκα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων, επέβαιναν άλλα εννέα άτομα. Τα έξι διασώθηκαν, ενώ τρία, μεταξύ των οποίων και ο Τούρκος μεταφορέας, εξακολουθούν να αγνοούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις νεκροί-μέλη της ίδιας οικογένειας αναγνωρίστηκαν όταν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος βρήκαν στη θάλασσα να επιπλέει μια πλαστική σακούλα σκουπιδιών, όπου υπήρχαν προσωπικά τους έγγραφα.

Εν τω μεταξύ ανησυχία προκαλεί στις Αρχές η αυξημένη κίνηση πλαστικών λέμβων από τα απέναντι παράλια προς τη Λέσβο. Δύο βάρκες με 55 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν την περασμένη Κυριακή. Τρεις βάρκες με 79 άτομα εντοπίστηκαν χθες, ενώ σήμερα στη βόρεια Λέσβο έφθασε νωρίς το πρωί μια βάρκα με 40 άτομα περίπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα στη Χίο και στη Σάμο από την Τρίτη 27 Ιουνίου μέχρι και σήμερα -σε 15 δηλαδή μέρες- εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν συνολικά μόλις 12 πρόσφυγες και μετανάστες.

Όπως έλεγε χθες στέλεχος των ελληνικών διωκτικών αρχών, το γεγονός αυτό «δημιουργεί την εντύπωση ότι επανενεργοποιήθηκε με την ανοχή των τουρκικών Αρχών ο δρόμος προς την Ευρώπη από τις ακτές απέναντι από τη Λέσβο, τις περιοχές του Δικελί ανατολικά της πόλης της Μυτιλήνης και του Μπεχράμ Καλέ βόρεια της περιοχής Μήθυμνας και Εφταλούς».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης