Τα Ανώγεια στο πλευρό του Κώστα Πελετίδη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017, 12:46
Τα Ανώγεια στο πλευρό του Κώστα Πελετίδη
Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, για μη παραχώρηση χώρου κατά την προεκλογική περίοδο.

Η δίκη του ξεκίνησε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και ένα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης προς τον πρώτο κομμουνιστή δήμαρχο της Πάτρας σηκώθηκε σε όλη την Ελλάδα, για να μην καταδικαστεί, επειδή δεν τήρησε την «πολιτική ορθότητα» και δεν έδωσε φωνή στους νεοναζί.


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Κώστα Πελετίδη έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας (13/2/17) Eurokinissi

Στις φωνές που ζητούν την αθώωσή του προστέθηκε φυσικά και ο Δήμος Ανωγείων.

Το Δημοτικό συμβούλιο εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία κατακεραυνώνει τη Χρυσή Αυγή και τονίζει: «Οι θηριωδίες των ναζί μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες τους, τα ολοκαυτώματα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπως και του χωριού μας στις 13 Αυγούστου του 1944, μας θυμίζουν την αντίσταση του λαού μας απέναντι στο τέρας του φασισμού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Κώστας Πελετίδης κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής για μη παραχώρηση χώρου, κατά την προεκλογική περίοδο.
Οι Ανωγειανοί επειδή δεν ξεχνούν τις θηριωδίες του φασισμού που υπέστησαν από τους προγόνους της ΧΑ, δεν έδωσαν και δεν πρόκειται να δώσουν καμιά ανοχή για τη δράση του κόμματος της» αναφέρεται σε ψήφισμα στήριξης του δημοτικού συμβουλίου Ανωγείων προς τον δήμαρχο της Πάτρας Κώστα Πελετίδη.

«Η αλληλεγγύη μας στον δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη και σε κάθε αγωνιστή κατά του φασισμού είναι δεδομένη, αφού η ιστορική μνήμη του τόπου μας επιτάσσει τον συνεχή και αταλάντευτο αγώνα μας ενάντια του φασισμού μέχρι την εξάλειψή του, ο λαός των Ανωγείων, όπως και ολόκληρος ο λαός της Ελλάδας έχει μνήμη. Οι θηριωδίες των ναζί μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες τους, τα ολοκαυτώματα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπως και του χωριού μας στις 13 Αυγούστου του 1944, μας θυμίζουν την αντίσταση του λαού μας απέναντι στο τέρας του φασισμού, μας εμπνέουν για τους αγώνες του σήμερα.

»Τρανό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι σε όλες τις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις η ΧΑ δεν πήρε καμιά ψήφο στον Δήμο Ανωγείων και αυτό αποτελεί απόδειξη για τη στάση των Ανωγειανών απέναντι στους σημερινούς θιασώτες του ναζισμού… Το δημοτικό συμβούλιο Ανωγείων πιστεύει ότι η αντιφασιστική πάλη είναι συλλογική υπόθεση όλων των προοδευτικών δυνάμεων της κοινωνίας μας».

Από τη μεριά του, ο δήμαρχος Ανωγείων, Μανώλης Καλλέργης, έκανε δηλώσεις στο ΑΠΕ για το ζήτημα:

«Είμαστε αλληλέγγυοι με τον συνάδελφο δήμαρχο της Πάτρας, αλλά και όλους όσοι ζουν με το πνεύμα της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας. Άλλωστε, η αντιμετώπιση του φασισμού και των ιδεοληψιών που δεν στηρίζονται στα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι συλλογική υπόθεση, όλων των δυνάμεων της κοινωνίας. Και εμείς εδώ από τον Ψηλορείτη στέλνουμε το μήνυμα προς τον δήμαρχο, το δικαστήριο, κάθε θεσμό και κάθε πολιτικό, πως θα κάναμε το ίδιο με δεδομένο πως δεν δίνουμε σπιθαμή ανθρωπιάς, πνεύματος, δημοκρατίας, γης, σε υπερασπιστές του φασισμού».

Διαβάστε επίσης: Και ο Μητροπολίτης Πατρών στο πλευρό του Κώστα Πελετίδη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017, 15:28