Πέντε άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης, μετά από κατανάλωση βλίτων, που είχαν προμηθευτεί από σούπερ μάρκετ στο Χαλάνδρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, μεταξύ των χόρτων που συνόδευσαν το δείπνο τους υπήρχε και το τοξικό φυτό διαβολόχορτο (Datura), που μοιάζει στην όψη με τα βλίτα, αλλά είναι άκρως επικίνδυνο για όποιον το καταναλώσει.

Οι συγγενείς των ασθενών φέρονται διατεθειμένοι να στραφούν κατά της ιδιοκτησίας του καταστήματος, από το οποίο προμηθεύτηκαν τα τοξικά χόρτα.

Το 2006, επτά άτομα κατέληξαν σε νοσοκομεία των Αθηνών με ισχυρά συμπτώματα δηλητηρίασης. Οι τρεις από τους επτά μάλιστα χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Διαβολόχορτο

Πρόκειται για έναν ποώδη θάμνο με αρωματικά άνθη σε σχήμα τρομπέτας με φαρμακευτικές, αλλά και ναρκωτικές ιδιότητες. Μέλος της οικογένειας των σολανοειδών μπορεί να γίνει έντονα τοξικό εφόσον καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες. Η ουσία ατροπίνη που περιέχει προκαλεί μυδρίαση -διαστολή της κόρης- ξηροστομία, σύγχυση, και ενδεχομένως αιμορραγία.

(Πρώτη καταχώρηση: 17 Μαϊου, 09:01)

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης