Τον γύρο του κόσμου κάνει μέσω διαδικτύου η είδηση της δολοφονίας του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα.

Το πρακτορείο Reuters σε δημοσίευμά του με τίτλο «Η ελληνική αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες μετά τη δολοφονία ενός άνδρα με μαχαίρι», αναφέρει: Η αστυνομία στην Ελλάδα, έψαξε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα, μετά από τη δολοφονία ενός 35χρονου αντιρατσιστή ράπερ, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από έναν άντρα προσκείμενο στο ακροδεξιό κόμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βρετανικό BBC ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο 34χρονος δολοφονήθηκε από ένα «μέλος του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή» και απέδωσε το περιστατικό στην κοινωνική κρίση που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα, μετά την επιβολή των σκληρών μέτρων λιτότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βρετανική έκδοση της τουρκικής Hurriyet αναφέρεται στο περιστατικό αλλά και στην απεργία στον δημόσιο τομέα λέγοντας ότι οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται στον απόηχο της δολοφονίας ενός άνδρα, γνωστού για την αντιφασιστική του δράση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αγγλική έκδοση του γαλλικού δικτύου France24, τονίζει μεταξύ άλλων ότι η Χρυσή Αυγή αρνήθηκε κάθε σύνδεση με το περιστατικό, το οποίο «αναμένεται να πυροδοτήσει κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα, όπου τα μέτρα λιτότητας έχουν προκαλέσει οργή».

Στο ίδιο περιστατικό αναφέρεται και η ιταλική La Repubblica, στο δημοσίευμά της με τίτλο: «Σκοτώθηκε ράπερ που τασσόταν κατά του φασισμού. Ομολόγησε εξτρεμιστής της Χρυσής Αυγής».

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης