Ιδιαίτερης και συνάμα προκλητικής «μεταχείρισης» τυγχάνουν οι VIP που επισκέπτονται κατά καιρούς τη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μια η κα Κλούνεϊ απόλαυσε πλούσια τοπικά εδέσματα, ξεναγήσεις, «πεντάστερη» διαμονή στη Μεγάλη Βρετανία καθώς και την ιδιαιτέρως «θερμή» φιλοξενία κυβερνητικών παραγόντων αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και από την άλλη ο πρώην πρόεδρος της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν, ο οποίος το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Οκτωβρίου βρέθηκε στη Σαμοθράκη, είχε την ευκαιρία να κάνει τις τουριστικές… βόλτες του με περιπολικό ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος.

Όλα αυτά, τη στιγμή που η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τις γύρω περιοχές παρουσιάζει πολλά προβλήματα.Ο Ελβετός τραπεζίτης που βρέθηκε στο νησί στο περιθώριο των εργασιών του οικονομικού φόρουμ Θράκης απόλαυσε τις μετακινήσεις του με το περιπολικό «Φούρνοι», που επιστρατεύτηκε προκειμένου να τον εξυπηρετήσει, κατά παρέκκλιση, προφανώς, από κάθε σχετικό πρωτόκολλο.

Η παρουσία του συγκεκριμένου πλοίου στη Σαμοθράκη, όπως είναι φυσικό, μαγνήτισε τα βλέμματα, προκαλώντας παράλληλα τις αντιδράσεις των κατοίκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα αυτά, τη στιγμή που η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τις γύρω περιοχές παρουσιάζει πολλά προβλήματα.

Ωστόσο, για τους «υψηλούς προσκεκλημένους», το… status είναι διαφορετικό, καθώς, όπως φαίνεται, αρκεί μια εντολή προς το Λιμενικό Σώμα, για να σημάνει συναγερμός, με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους.

Συνεπιβάτης στη… δωρεάν «κρουαζιέρα» του κυρίου Άκερμαν ήταν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Σε ποια χώρα, άραγε, ο γάμος με αστέρα του κινηματογράφου θα οδηγούσε τη νύφη στο πρωθυπουργικό γραφείο ή ένας τραπεζίτης θα είχε την ευκαιρία να απολαύσει τη θέα από την πλώρη ενός σκάφους του Λιμενικού;

Το οικονομικό φόρουμ της Θράκης

Συντονιστής των συζητήσεων του φόρουμ, όπως αναφέρει το xronos.gr ήταν ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης, ενώ στις εργασίες συμμετείχαν ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η πρόεδρος του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης και της «Αρσινόης της Θράκης» Κατερίνα Καραγιάννη, η πρόεδρος της Action Aid Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, ο δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας, ο πρόεδρος των Διεθνών Βραβείων «Giuseppe Sciacca» αιδεσιμότατος του Βατικανού Μπρούνο Λίμα, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, η σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια.

Ποιος είναι ο Γιόζεφ Άκερμαν

Ο 66χρονος Ελβετός τραπεζίτης έχει διατελέσει διοικητής της Deutsche Bank. 

Είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens από το 2003, ενώ σήμερα είναι Β’ αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Παράλληλα, αποτελεί μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Vodafone. Επιπλέον, κατέχει τη θέση του μη εκτελεστικού διευθυντή της Royal Dutch Shell, καθώς και το χαρτοφυλάκιο του αντιπροέδρου της ασφαλιστικής εταιρείας Zurich Financial Services. 

Επίσης, είναι αναπληρωτής καθηγητής των Πανεπιστημίων London School of Economics και Johann Wolfgang Goethe University.

Τέλος, είναι επικεφαλής των διοικητικών συμβουλίων των Institute for Corporate Culture Affairs, Institute of International Finance και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Η συνάντηση κορυφής και οι βόλτες της κας Κλούνεϊ

Ενώ ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του κ. Άκερμαν στη χώρα μας και η ξενάγησή του με το πλωτό του Λιμενικού, τη «σκυτάλη» έλαβε η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, Αμάλ Αλαμουντίν, η οποία επίσης απόλαυσε τη «θερμή φιλοξενία» των ελληνικών αρχών, με αποκορύφωμα την κατ΄ ιδίαν συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ένθερμοι χαιρετισμοί και ανταλλαγή… φιλοφρονήσεων επικράτησαν κατά το χθεσινό ραντεβού της Λιβανέζας δικηγόρου και των συναδέλφων της με τον Αντώνη Σαμαρά. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τον πρωθυπουργό να εκφράζει τις ευχαριστίες του για την πολύτιμη στήριξη που παρέχεται στην Ελλάδα, στην προσπάθεια που καταβάλλει για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον διευθυντή του μουσείου Δημήτρη Παντερμαλή, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, και γεύμα με τις κυρίες Σαμαρά και Γκερέκου στο εστιατόριο.

Διαβάστε επίσης:

Το «ραβασάκι» της Αμάλ Κλούνεϊ στον Λευτέρη Λαζάρου- Σήμερα η συνάντηση με τον Σαμαρά

Oι βόλτες της κυρίας Κλούνεϊ στην Αθήνα

«Αμόκ» των TIMES: «Μας πήρε τον πιο περιζήτητο εργένη, τώρα θα μας πάρει και τα μάρμαρα»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης