Αν και τα κόμματα λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση, οι οικονομικές τους εκκρεμότητες προς ιδιώτες είναι πολλές.

Προ δεκαετίας, για παράδειγμα, οι τοπικοί άρχοντες της ΝΔ μίσθωσαν ακίνητο 63 τ.μ. επί της παρόδου Ζαφειράκη στη Νάουσα. Αποδείχτηκαν όμως κακοπληρωτές. Ήδη έχουν αφήσει απλήρωτα τα κοινόχρηστα τα τελευταία 2 χρόνια, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να αναγκάζονται να εξοφλούν τους λογαριασμούς ώστε να μη δημιουργείται πρόβλημα στους υπόλοιπους ενοίκους της πολυκατοικίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, η τοπική ΝΟΔΕ «ξέχασε» να εξοφλήσει αρκετά ενοίκια, καθώς και λογαριασμούς νερού.

Τα χρέη είναι δυσβάσταχτα για τους ιδιοκτήτες, αν λάβει κανείς υπόψη τη δυσκολία με την οποία οι καταγγέλλοντες ανταποκρίνονται σε όλα τα υπόλοιπα χαράτσια.

Το εντυπωσιακότερο είναι ότι οι υπεύθυνοι των γραφείων της ΝΔ Ναούσης δεν δέχονται να υπογράψουν την ανανέωση του συμβολαίου μισθώματος για τον χώρο που νοικιάζουν, αρνούνται να τον εγκαταλείψουν και ορίζουν από μόνοι τους, εντελώς αυθαίρετα, το ποσό του μισθώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά το εξώδικο:

ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗΣ

ΚΑΤΑ

Της τοπικής οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Νάουσας που εδρεύει στη Νάουσα, Πάροδος Ζαφειράκη 2, νόμιμα εκπροσωπούμενης από τον πρόεδρο το δ.σ αυτής Κ. Καπετανόπουλο Αναστάσιο , κάτοικο Νάουσας

Κοινοποιούμενη και στον πρόεδρο ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά.

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την απαράδεκτη και αντισυμβατική συμπεριφορά σας η οποία συνίσταται στα εξής :

Eίχατε μισθώσει από δεκαετίας και πλέον από τον αείμνηστο πατέρα μας Τρόμπακα Κων/νο του Ζαφειρίου ένα διαμέρισμα εμβαδού 63 τ.μ., κείμενο στον 1ο όροφο της επί της οδού Παροδος Ζαφειράκη και αριθ. 2 πολυώροφης οικοδομής το οποίο χρησιμοποιείτε ως γραφεία σας.

Ο αείμνηστος πατέρας μας απεβίωσε την 31.5.2006 οπότε και εμείς ως μοναδικοί του εξ αδιαθέτου κληρονόμοι υπεισήλθαμε στην εν λόγω μίσθωση κατ’ ισομοιρία.

Η συμπεριφορά σας είναι αχαρακτήριστη και έχει ξεπεράσει τα όρια του εμπαιγμού μας πλέον και συνίσταται αυτή στα εξής :

Το αρχικό μηνιαίο μίσθωμα έφτασε από 1.1.2010 και μέχρι σήμερα να ανέρχεται σε 180 ευρώ το μήνα. Σεις από τότε μέχρι σήμερα, έχετε καταβάλλει μόλις 1.800 ευρώ από τα οποία τα 360 μόλις πρόσφατα , δια του οποίου ποσού εξοφλήσατε τους 10 μισθωτικούς μήνες του 2011 , αντί του συνολικά οφειλόμενου ποσού των 2.160 ευρώ , ήτοι μας οφείλετε υπόλοιπο από 360 ευρώ, δηλαδή τα μισθώματα για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011.

Επιπρόσθετα μας οφείλετε ολόκληρο το 2012 , ήτοι 12 μήνες προς 180 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα = 2.160 ευρώ και άρα συνολικά οφείλετε μισθώματα 14 μηνών προς 180 ευρώ το μήνα , 2.520 ευρώ , νομιμότοκα από την 1η ημέρα κάθε μισθωτικού μήνα , όπως είχε συμφωνηθεί η καταβολή.

Επιπρόσθετα οφείλετε τα κοινόχρηστα του 2010, ποσό 180 ευρώ (το τετράμηνο ανέρχονταν σε 60 ευρώ, άρα για όλο τον χρόνο 180 ευρώ).

Χρωστάτε επίσης άλλα 180 ευρώ για την ίδια αιτία για το 2011 και άλλα 189 ευρώ για το 2012 (ανέρχονταν αυτά σε 63 ευρώ το τετράμηνο,). Δηλαδή συνολικά οφείλετε για κοινόχρηστα 180+180+189=549 ευρώ και μάλιστα νομιμότοκα από την 1η ημέρα κάθε τετραμήνου οφειλής κάθε ποσού όπως ήταν η συμφωνία μας.

Από τον Αύγουστο μήνα του 2012 επιδιώκουμε το εύλογο και δίκαιο για μας και δυστυχώς αδιαφορείτε προκλητικά στην κάλυψη των οφειλών σας παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας. προσωπικές και δια του υπογράφοντος και ακόμη χειρότερα ενώ σας καλέσαμε να εξοφλήσετε ολοσχερώς και αν επιθυμείτε να συνάψουμε νέα έγγραφη σύμβαση ΑΛΛΩΣ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ αφού μας εξοφλήσετε, σεις συνεχίζετε να συμπεριφέρεστε κατά τρόπο απαράδεκτα αντισυμβατικό και επειδή έχουμε κυριολεκτικά αισθανθεί τον απροκάλυπτο εμπαιγμό σας , αφού σας πούμε ότι δεν τιμά κανέναν σας αυτή η σε βάρος μας συμπεριφορά , σας καλώ όπως εντός μηνός, ως ο νόμος ορίζει, εξοφλήσετε κάθε προς εμάς οφειλή Σας από την πιο πάνω αιτία , άλλως καταγγέλουμε κατά νόμο την μεταξύ μας σύμβαση μισθώσεως για επανειλημμένη δυστροπία και ζητούμε την εξόφλησή μας και άμεση απόδοση του μισθίου μας άλλως θα επιδιώξουμε την μετά την παρέλευση των νομίμων προθεσμιών έξωσή σας και είσπραξη των οφειλομένων.

Επιπρόσθετα οφείλετε να μας καταβάλλετε και έξοδα σύνταξης και επίδοσης της παρούσας 250 ευρώ νομιμότοκα από την επομένη της επιδόσεως της παρούσας.

Την παρούσα είμαστε υποχρεωμένοι να κοινοποιήσουμε και στον αξιότιμο κ. Πρόεδρο της ΝΔ ο οποίος ζητά από εμάς να είμαστε συνεπείς ως πολίτες , σεβαστό αυτό , αλλά παράλληλα η τοπική του οργάνωση μνημειωδώς είναι ασυνεπής στις υποχρεώσεις της όταν εμείς ως πολίτες δηλώνουμε και φορολογούμαστε άγρια για μισθώματα που δεν εισπράττουμε και έχουμε φθάσει σε απόγνωση από δική σας υπαιτιότητα και μόνο.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα στην καθής Τ.Ο Νάουσας και ταυτόχρονα να κοινοποιήσει αυτήν στον πρόεδρο της Ν.Δ και Πρωθυπουργό της χώρας αξιότιμο κ. Αντώνιο Σαμαρά, για να γνωρίσουν και για τις νόμιμες συνέπειες , αντιγράφοντας αυτήν ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης