Με 250.000 ευρώ στον προυπολογισμό, αλλά και με κρυφά χαρτιά, τα Γιάννινα μπαίνουν στο κυνήγι της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021. Το Δημοτικό Συμβούλιο, στη διάρκεια της συνεδρίασης το βράδυ της Τετάρτης, ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση με το Πνευματικό Κέντρο, το οποίο θα κινήσει όλες τις διαδικασίες για την κατάθεση του φακέλου.

Ουσιαστικά όλα ξεκινούν από το μηδέν και μέχρι τον Οκτώβριο, όπου κατατίθενται οι φάκελοι, τα πάντα θα πρέπει να είναι πανέτοιμα για μία αξιοπρεπή παρουσία των Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος διαθέτει το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ ενώ άλλες εκατό χιλιάδες προγραμματίζεται να βρεθούν από χορηγούς, ώστε να ετοιμαστεί ο φάκελος και να γίνει προβολή των Ιωαννίνων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η σύνταξη του φακέλου θα ανατεθεί σε εταιρεία ενώ με την διαδικασία των αναθέσεων θα προχωρήσει όλη η προετοιμασία μέχρι τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις λίγες φωνές που ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο περί υψηλού κόστους η απάντηση ήταν ότι πρόκειται για μία επένδυση στο μέλλον της πόλης. Απομένει πλέον να ανακοινωθεί και η επιτροπή διεκδίκησης που αναλαμβάνει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να φέρει σε πέρας ένα βαρύ φορτίο.

Σημειώνεται ότι ήδη από πολλές πλευρές ακούγεται ότι το δυνατό χαρτί του δήμου Ιωαννιτών είναι το…κρυφό χαρτί, το οποίο βρίσκεται στην Αθήνα. Κι αυτό δεν μπορεί να είναι ο… Πρωθυπουργός την συμβολή του οποίου επικαλέστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο ένεκα της Ηπειρώτικης καταγωγής του.

Το εγχείρημα για το δήμο Ιωαννιτών είναι μεγάλο. Και γίνεται δύσκολο λόγω της σημαντικής προόδου και σε επίπεδο προετοιμασίας αλλά και προβολής, που σημειώνεται σε άλλες πόλεις που διεκδικούν δυνατά τον τίτλο. Εξ ίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι άλλες πόλεις έχουν καταφέρει να μπουν στην κούρσα της διεκδίκησης με μία εντελώς ευρωπαϊκή αντίληψη απαλλαγμένες από σύνδρομα τύπου «πρώτοι στ’ άρματα, στα γρόσια και τα γράμματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: epiruspost.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης