Τα ΜΑΤ «κατέλαβαν» τα λιμάνια της Μυτιλήνης και της Χίου - Σε αναβρασμό οι κάτοικοι

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020, 23:31
Τα ΜΑΤ «κατέλαβαν» τα λιμάνια της Μυτιλήνης και της Χίου - Σε αναβρασμό οι κάτοικοι

Στις 23.20 το βράδυ της Δευτέρας, δυνάμεις των ΜΑΤ  κατέλαβαν τις εισόδους του λιμανιού της Μυτιλήνης, όπου μέχρι πρότινος βρίσκονταν τα απορριμματοφόρα του Δήμου Μυτιλήνης, ενώ αναμένεται η απόβαση των 10 διμοιριών από την Αθήνα με το πλοίο «Πήγασος». 

Συγκεκριμένα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει τις τρεις εισόδους του λιμανιού της Μυτιλήνης.

Εξωτερικά των εισόδων, εκατοντάδες πολίτες έχουν αποκλείσει, από την μεριά του δρόμου, την είσοδο του λιμανιού ενώ απορριμματοφόρα και φορτηγά του δήμου έχουν κλείσει κάθε πιθανή δίοδο από και προς το λιμάνι.

Σκοπός των πολιτών είναι να αποτρέψουν την είσοδο στην πόλη των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες έρχονται στο νησί με το πλοίο «Πήγασος» προκειμένου να διευκολύνουν τις οικοδομικές εργασίες στην επιταγμένη περιοχή της Καράβας – Καβακλή Μανταμάδου.

Σε ενίσχυση των πολιτών της Μυτιλήνης κατεβαίνουν πολίτες από τον δήμο δυτικής Λέσβου ενώ οι καμπάνες στα χωριά της περιοχής Μανταμάδου χτυπούν καλώντας τον κόσμο να πάει από απόψε στην επιταγμένη περιοχή.

Φορτηγά αυτοκίνητα και απορριμματοφόρα του δήμου δυτικής Λέσβου έχουν αποκλείσει το σύνολο των οδικών αξόνων που οδηγούν την περιοχή Καράβας –Καβακλή.

Έχει σημάνει συναγερμός στα γύρω χωριά, όπου χτυπούν οι καμπάνες σε Μανταμάδο, Κάπη, Κλειώ, Πελόπη, Αγία Παρασκευή και Καλλονή.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο λιμάνι των Μεστών της Χίου, όπου τα ΜΑΤ δεν επιτρέπουν στους συγκεντρωμένους πολίτες να μπουν μέσα σε χώρο του λιμανιού.

Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει τον δρόμο προς τα Μεστά και δεν επιτρέπουν στους πολίτες να κινηθούν από την πόλη της Χίου και το Βροντάδο προς το λιμάνι των Μεστών.

Οι πολίτες επιχειρούν να συγκεντρωθούν στο λιμάνι για να εμποδίσουν την άφιξη πλοίου που μεταφέρει αστυνομικές δυνάμεις στο νησί.

Διαβάστε περισσότερα:

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, 00:10