Προληπτικά μέτρα με αφορμή την πρόγνωση για χιονόπτωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έλαβε ο κεντρικός δήμος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε ο Δήμος Θεσσαλονίκης από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 3 Ιανουαρίου 2019, επίκειται χιονόπτωση στο κέντρο της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμος, έχοντας σε ετοιμότητα έξι μεγάλες αλατιέρες, πέντε μικρές και ένα τρίκυκλο όχημα, πρόκειται να προβεί σε προληπτική ρίψη αλατιού τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, προκειμένου να μην υπάρξει παρακώλυση των συγκοινωνιών λόγω της χιονόπτωσης.

Παράλληλα, επτά υδροφόρες θα βρίσκονται σε ετοιμότητα στο χώρο του λιμανιού, από απόψε το βράδυ για να συνδράμουν κατά τη διάρκεια της αυριανής μέρας, εφόσον αυτό κριθεί σκόπιμο.

Για τη διευκόλυνση της κίνησης των οχημάτων του στόλου του Δήμου έχει ζητηθεί ήδη και η συνδρομή της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέτρα για την προστασία ευπαθών ομάδων λόγω χιονόπτωσης – παγετού:

Κατά τις ημέρες του αυξημένου ψύχους οι δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης που θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, για τη διάθεση θερμαινόμενων χώρων είναι οι:

– Υπνωτήριο Αστέγων (Ανδρέα Γεωργίου 13)

– Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (Μοναστηρίου 62)

– 4ο παράρτημα ΚΑΠΗ (Γρ. Λαμπράκη 42)

– 6ο παράρτημα ΚΑΠΗ (Στ. Νούκα 10, Χαριλάου)

Για περισσότερες και πιο επικαιροποιημένες πληροφορίες θα υπάρχει νεότερη ενημέρωση τις επόμενες ημέρες και για όσο διάστημα θα διαρκέσουν οι επιπτώσεις της επικείμενης κακοκαιρίας.

Παράλληλα, σε κάθε περίπτωση οι δημότες μπορούν να ανατρέχουν στις «Οδηγίες αυτοπροστασίας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης» που βρίσκονται αναρτημένες τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου thessaloniki.gr καθώς και στη σελίδα Πολιτική Προστασία Δήμου Θεσσαλονίκης στο Facebook, αντλώντας χρήσιμες πληροφορίες από το κεφάλαιο «Χιονοπτώσεις».

Πηγή: thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης