Σε σημεία σύγκλισης αλλά και διαφωνιών με τις προτάσεις του Υπουργείου Υγείας κατέληξαν τα μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα τα προωθούμενα μέτρα για το επάγγελμά τους.

Βασικό σημείο της συνέχισης του διαλόγου με το υπουργείο, σημειώνουν τα μέλη του Συλλόγου, είναι ότι η αρμοδιότητα για τα φαρμακεία αφορά στο Υπουργείο Υγείας και μόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημεία σύγκλισης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπάρχουν στα εξής θέματα:

α) Θέσπιση κλιμακωτής έκπτωσης προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία τηρουμένης της αναλογίας 1 προς 3 σε σχέση με επιβάρυνση της Βιομηχανίας. Βασική προϋπόθεση είναι η εμπρόθεσμη πληρωμή σύμφωνα με το νόμο εκ μέρους των Ασφαλιστικών Ταμείων προς τα φαρμακεία.
β) Διευκόλυνση πρόσβασης νέων φαρμακοποιών με συστέγαση με τους παλαιούς. Προϋπόθεση να μην υπάρξει αύξηση του αριθμού των φαρμακείων, γιατί το άνοιγμα νέων φαρμακείων σημαίνει καταστροφή για τις δαπάνες υγείας των Ασφαλιστικών Ταμείων.
γ) Για τα Σάββατα, το 20 – 25% της δύναμης εκάστου Φ.Σ. και για τις ώρες 08:00-14:30
δ) Ωστόσο, στο θέμα των πληθυσμιακών κριτηρίων ο σύλλογος δεν συμφωνεί γιατί, όπως επισημαίνει, αυτό έχει ως συνέπεια την υπερβολική αύξηση του αριθμού των φαρμακείων, άρα και της δαπάνης όπως επανειλημμένως έχει δηλώσει και ο υπουργός.

Ο Σύλλογος επισημαίνει πως τις επόμενες ημέρες σε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας θα ολοκληρωθεί ο διάλογος και θα διαμορφωθεί το τελικό νομοσχέδιο, ενώ προειδοποιεί πως, εάν στα τελικά σημεία του νομοσχεδίου δεν υπάρχει συμφωνία, η Γ.Σ. εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. για οργάνωση πανελλαδικών κινητοποιήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης