Με αφορμή τη νέα προκήρυξη της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», η οποία δημοσιεύτηκε χθες στο «ΠΟΝΤΙΚΙ», η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» απαντά σήμερα σε όσα της καταλογίζει η οργάνωση.

Ακολουθεί το κείμενο όπως δημοσιεύεται σήμερα στα «ΝΕΑ»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Επανέρχεται ο Επαναστατικός Αγώνας με προκήρυξή του που δημοσιεύθηκε χθες στο «Ποντίκι», στα περί προειδοποιητικού τηλεφωνήματος προς «ΤΑ ΝΕΑ» πριν από το χτύπημα της οργάνωσης στα γραφεία της Citibank στην Κηφισιά. Οι συντάκτες της προκήρυξης επιμένουν ότι το τηλεφώνημα έγινε -αναφέρουν μάλιστα και τη συγκεκριμένη ώρα- στις 4.10 τα ξημερώματα. Προσθέτουν ακόμα ότι σαφώς ειδοποίησαν πως έχει τοποθετηθεί ο μηχανισμός, με 125 κιλά εκρηκτικής ύλης, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση της Αστυνομίας.

Η Σύνταξη των «ΝΕΩΝ» επαναλαμβάνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως ούτε έλαβε, ούτε ενημερώθηκε για οποιοδήποτε προειδοποιητικό τηλεφώνημα του Επαναστατικού Αγώνα για την τοποθέτηση βόμβας. Αυτό μάλιστα προκύπτει και από έλεγχο που έγινε στο τηλεφωνικό αρχείο του νυχτερινού συντάκτη. Από έρευνα που έγινε μετά τη χθεσινή προκήρυξη, διαπιστώθηκε πως έγινε μία κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη εκείνη την ώρα, χωρίς ωστόσο να φαίνεται από πού έγινε η κλήση. Σε κάθε περίπτωση και για κάθε ενδεχόμενο, έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα και η έρευνα συνεχίζεται.

Η Σύνταξη των «ΝΕΩΝ» επαναλαμβάνει ότι πάγια αρχή της είναι να ενημερώνεται η Αστυνομία σε κάθε περίπτωση προειδοποιητικού τηλεφωνήματος, χωρίς να προηγείται η παραμικρή αξιολόγηση της σοβαρότητάς του.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης