Τα ονόματα στην Εισαγγελία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013, 16:54


Μία ημέρα μετά την ενημέρωση του πρώην Προέδρου της Βουλής Κου Απόστολου Κακλαμάνη για τη σοβαρότατη υπόθεση για τις υπουργικές μίζες, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και ο Δ. Φράγκος, προσήλθαν στον Εισαγγελέα και προσεκόμισαν όλα τα στοιχεία και τα ονόματα που αφορούσαν το συγκεκριμένο θέμα.

Ήδη στη Βουλή δημιουργήθηκε έντονη ανησυχία για το «ποιοι είναι οι πέντε υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που παραλάμβαναν τις βαλίτσες με το μαύρο πολιτικό χρήμα από επιχειρηματίες».

Η Δικαιοσύνη, από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκαν οι σοβαρότατες καταγγελίες στη «Ζούγκλα» και τον «Κίτρινο Τύπο», παρενέβη κι έτσι το απόγευμα της Τετάρτης, ο φάκελος με τα στοιχεία κατέληξε στην Εισαγγελία, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην όλη υπόθεση.



(O Mάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο δικηγόρος Ν. Διαλυνάς και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος)


(Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος προσερχόμενος στην Εισαγγελία)

Στη Βουλή τα στοιχεία

Η χθεσινή συνάντηση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και του αυτόπτη μάρτυρα για την υπόθεση των βαλιτσών με το μαύρο πολιτικό χρήμα πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του πρώην Προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη.

Ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε να πληροφορηθεί όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και όλες τις καταγγελίες.

Η υπόθεση

Πέντε υπουργοί στα σημαντικότερα υπουργεία κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν οι παραλήπτες βαλιτσών με δεσμίδες χαρτονομισμάτων των εκατό ευρώ, επιταγών της τάξης των 400.000 ευρώ ακόμη και ολοκαίνουργο SUV τύπου RAV μάρκας TOYOTA. Οι πέντε υπουργοί υπηρετούσαν μεταξύ του 1999 και του 2008 στα υπουργεία Μεταφορών, ΠΕΧΩΔΕ, Άμυνας και Εργασίας.

Μεταξύ των Υπουργών συμπεριλαμβάνεται και μία γυναίκα. Τρεις ανήκαν στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και δύο σε αυτές της Νέας Δημοκρατίας. Οι πέντε αυτοί υπουργοί συνολικά εισέπραξαν παρανόμως μέσω διανομέα που εκτελούσε εντολές προέδρου μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας, εκατομμύρια ευρώ. Ορισμένοι από αυτούς παρέλαβαν βαλίτσες με ρευστό μία και δύο φορές, αλλά και επιταγές. Οι επιταγές ήταν «εμού του ιδίου».

Δηλώσεις Μάκη Τριανταφυλλόπουλου μετά την έξοδό του από την Εισαγγελία:
«...Έχουμε να κάνουμε με σύσταση εγκληματικής συμμορίας...»


Διαβάστε επίσης: Στη Βουλή τα ονόματα

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013, 20:57