Από την Ελβετία, τη Βρετανία μέχρι και στα… Εμιράτα αναζητούν τα ίχνη του ζεύγους Γριβέα και Βάτσικα που κατηγορείται για τα επισφαλή δάνεια ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ζευγάρι, ως γνωστόν, τα τελευταία δύο χρόνια έχει μετοικήσει στη Γηραιά Αλβιόνα διατηρώντας τον έλεγχο των επιχειρήσεών τους. Οι Βρετανοί αστυνομικοί έχουν αναζητήσει τον Κυριάκο Γριβέα και την Αναστασία Βάτσικα σε όλα τα σημεία που φαίνεται να κινούνταν όλο αυτό το διάστημα παραμονής τους εκεί, χωρίς όμως να έχει βρεθεί κάποιο ίχνος τους. Παραμένουν άφαντοι, με τις Αρχές να ξεσκονίζουν το «Ε9» τους, το οποίο προκαλεί ίλιγγο στους απλούς φορολογούμενους πολίτες.

Οι επιχειρήσεις, τα cd’s και η φιλία με τον Παπανδρέου

Ο Κυριάκος Γριβέας φρόντισε να «απαλλάξει» τον εαυτό του και τη σύζυγό του Αναστασία Βάτσικα από την Αθήνα, για μια ήσυχη γειτονιά στο κεντρικό Λονδίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί να ξεκίνησε από τη γαλάζια γενιά της ΟΝΝΕΔ, αλλά γοητεύτηκε από την «πράσινη» ανάπτυξη και μετέτρεψε την οικολογική ευαισθησία σε προσοδοφόρα μπίζνα, ενίοτε και χωρίς πραγματική δραστηριότητα. Ο Κ. Γριβέας γνωρίζει να δίνει διάρκεια και να αξιοποιεί στο μέγιστο τις φιλίες του και τις καλές γνωριμίες. Η θητεία του στην ΟΝΝΕΔ δεν τον εμπόδισε διόλου να αναπτύξει στενή σχέση με την οικογένεια Παπανδρέου και κυρίως με τον Νίκο και τον Αντρίκο.

Ο Κυριάκος Γριβέας ήταν φαρμακοποιός. Ξεκίνησε την επιχειρηματική του δράση με τη σύσταση μιας εταιρείας για επιστημονικές εκδόσεις. Η έδρα της πρώτης εταιρείας του ήταν με ενοίκιο, στο Μαρούσι, σε ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. μιας πολυκατοικίας. Την ίδια περίοδο, η Αναστασία Βάτσικα είχε τη C&C, η οποία διοργάνωνε συνέδρια. Μετά τον γάμο τους η εταιρεία αναπτύχθηκε, ενώ αργότερα σύστησαν τις επιστημονικές εκδόσεις «Mondus Vivendi» και την εταιρεία επικοινωνίας CIP. Παράλληλα, είχαν αναλάβει την Diners Club από τη Citibank επί Χρ. Βασιλειάδη, δημιούργησαν την ID Events που είχε αποκλειστική δραστηριότητα την προώθηση τσιγάρων και είχαν πάρει επίσης και την εκμετάλλευση των γνωστών σε όλους ξενοδοχείων «Country Club», τα οποία ήταν σε Ελληνικό, Καρπενήσι, στο Καλτεζιώτη και στο Μικρό Πάπιγκο.


«Country Club» στη Στεμνίτσα

«Country Club» στο Καρπενήσι

Στα «Country Club» και στις επιστημονικές εκδόσεις, εκτός από το ζεύγος Γριβέα, συνιδιοκτήτης ήταν ένας διευθύνων σύμβουλος μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας, με τον οποίο υπήρχε μια ευρύτερη συνεργασία στα θέματα υγείας.

Ο Γριβέας και η Βάτσικα γιγάντωσαν τις εταιρείες τους, κυρίως στο σκέλος των συνεδρίων και των επικοινωνιακών προγραμμάτων που αναλάμβαναν για τις φαρμακευτικές εταιρείες. Στην αρχή οι εταιρείες Glaxo και Yanssen Cilag εισέφεραν στις εταιρείες του Γριβέα πάνω από το 70% του συνολικού τζίρου, αφού διοργάνωναν συνέδρια με χορηγούς τις εν λόγω φαρμακευτικές εταιρείες, τα γραφεία Τύπου τους, αλλά και «ταξίδια κινήτρων».

Ο προσανατολισμός των εταιρειών άλλαξε και έγινε «πράσινος» εν μία νυκτί το 2008. Σε μια φιλική παρέα ο Γριβέας γνωρίστηκε με τους Αντρίκο και Νίκο, αδελφούς του Γ. Παπανδρέου, όταν ο τελευταίος ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν και στα νιάτα του ο Κυριάκος Γριβέας ήταν οργανωμένος στην ΟΝΝΕΔ, θεωρούσε ότι το «χρήμα» δεν έχει χρώμα.

Τα χρυσά ακίνητα

Το ζεύγος αποδεικνύεται λάτρης του real estate, καθώς διαθέτει τουλάχιστον 15 ακίνητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το… φτωχικό τους στην Πεντέλη, 316 τμ. σε οικόπεδο 1.170 τ.μ., είναι εγκαταλελειμμένο. Εντελώς άδεια παραμένουν και τα διαμερίσματα στη Λουκάρεως και στη Λεωφόρο Λαυρίου.

Το πιο ακριβό απόκτημα του Γριβέα αποτελούν τα γραφεία της εταιρείας του στη Μεταμόρφωση. Κόσμημα στη συλλογή τους συνιστά και ο επιβλητικός πύργος στο Οίτυλο της Μάνης σε οικόπεδο 719 τ.μ.

Η κατοικία τους στο Λονδίνο εντοπίζεται στο Citi, ενώ παράλληλα διαθέτουν γραφεία στο Great West House στο Μπρέντφορντ, δίπλα στον Τάμεση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης