Χωρίς το παραμικρό εμπόδιο εκ μέρους των απεργών συμβασιούχων εργαζομένων (των ονομαζόμενων «εργολαβικών») του ΑΠΘ καθαρίστηκαν χθες μερικές σχολές από ομάδα διδασκόντων, φοιτητών/-τριών και εργαζομένων.

Κάποιοι, μετά τις 21.00, στο πλαίσιο επίδειξης ισχύος, σκόρπισαν σκουπίδια στο φουαγιέ της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (ΝΟΠΕ), καθώς και στον εξωτερικό της διάδρομο. Ορισμένα από αυτά απομακρύνθηκαν σήμερα το πρωί από τους πληβείους (διδάσκοντες, φοιτητές κ.λπ.) που συμμετείχαν στο χθεσινό καθάρισμα. Μερικά αφέθηκαν για να δείχνουν το μέγεθος της βαρβαρότητας των… ριζοσπαστών σοσιαλιστών και εμπνευστών τέτοιων πράξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη φωτογραφία τραβήχτηκε λίγες ώρες μετά τον καθαρισμό της Σχολής ΝΟΠΕ, όπου κάποιοι έδειξαν τη… δύναμή τους αδειάζοντας σακούλες σκουπιδιών και πετώντας σκουπίδια στους φρεσκοκαθαρισμένους διαδρόμους της Σχολής – το βράδυ φυσικά. 

Η δεύτερη, μετά τον καθαρισμό της 29ης Νοεμβρίου του Μικρού Αμφιθεάτρου της Σχολής και η τρίτη μία ημέρα πριν και μετά τη συνάντηση ενός συνονθυλεύματος εργολαβικών υπαλλήλων, των αρχισυνδικαλιστών τους και κάποιων αυτοαποκαλούμενων ριζοσπαστών αριστερών.

Όλοι αυτοί όλως τυχαίως ξέχασαν μετά τη βαθυστόχαστη διαβούλευση ωρών τις μπίρες και τα αποτσίγαρά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης