Παραμάγαζα στοιχημάτων είχε στήσει στη χώρα μας πολυμελής οργάνωση, η οποία θησαύριζε ποντάροντας σε αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στη Γαλλία και σε άλλες αθλητικές αναμετρήσεις.

Η ομάδα εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στελέχη της οποίας προέβησαν σε τουλάχιστον 125 συλλήψεις ατόμων, τα περισσότερα από την Ταϊβάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα «στρατηγεία» της οργάνωσης εδράζονταν σε πολυτελείς κατοικίες της Βούλας, της Εκάλης, του Διονύσου και της Κηφισιάς, όπου είχαν στηθεί δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών για τα παράνομα στοιχήματα.

Μάλιστα, είχαν τοποθετήσει κλειστά κυκλώματα ασφαλείας, με δεκάδες κάμερες να επιτηρούν τους εξωτερικού χώρους των σπιτιών. Οι συλληφθέντες από την Ταϊβάν είχαν δημιουργήσει εκατοντάδες ιστοσελίδες παράνομου στοιχηματισμού σε πολλές χώρες, λαμβάνοντας στοιχήματα από όλο τον πλανήτη, χρησιμοποιώντας διαφορετικούς κόμβους και server.

Στις οικίες των εμπλεκομένων εντοπίστηκαν εκατοντάδες κουπόνια στοιχηματισμού, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα, περίπου 120.000 ευρώ κ.ά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε σε διεθνούς κλίμακας κοινή αστυνομική επιχείρηση, με στόχο την καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού και των τυχερών παιγνίων, με την κωδική ονομασία «SOGAR VI», υπό τον συντονισμό της ΙΝΤΕRPOL.

Η παγκόσμια επιχείρηση εξελίχθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στη Γαλλία και σ’ αυτήν συμμετείχαν αστυνομικές υπηρεσίες του Βιετνάμ, της Ελλάδας, της Κίνας, της Μαλαισίας, της Ταϊλανδής, της Σιγκαπούρης, της Ιταλίας και της Ολλανδίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην Ελλάδα εξιχνιάστηκαν 10 υποθέσεις, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 55 ατόμων, εκ των οποίων 44 συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης