Με σύνθημα «Σπόροι εκπέμπουν σήμα κινδύνου», χιλιάδες μικροί καρναβαλιστές ξεχύθηκαν στους δρόμους της Πάτρας, δίνοντας το «σύνθημα» να… αρχίσουν οι χοροί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καιρός έκανε τελικά το «χατίρι» στους μικρούς καρναβαλιστές και έτσι στην παρέλαση πήραν μέρος, χωρίς προβλήματα, περίπου 60 ομάδες από σχολεία, σχολές χορού παιδικούς σταθμούς, καθώς και από συλλόγους που δραστηριοποιούνται για τα παιδιά.

Η παρέλαση των παιδιών χαρακτηρίστηκε από τα έντονα χρώματα, τις πρωτότυπες στολές και κατασκευές, αλλά και, όπως κάθε χρόνο, τη χαρούμενη διάθεση. Βέβαια, δεν έλειψαν η φαντασία, η πρωτοτυπία αλλά και η οικολογική ευαισθησία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μπατίνα του Δήμου Πατρέων έδωσε το σύνθημα για να ξεκινήσει η παρέλαση, που διήρκησε πάνω από δύο ώρες, και ακολούθησε το άρμα «ο επιστήμονας – τζίτζικας» που βρισκόταν πάνω στο αεροποδήλατό του. Επίσης, μεταξύ των κατασκευών που πλαισίωσαν το καρναβάλι των παιδιών, ήταν το άρμα του «Καρναβαλάκου», τα «Τύμπανα της Ανακύκλωσης», «Παγόβουνα», «Δέντρα», «Ανεμόμυλοι», «Γρασίδες» κ.α.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης