«Τα παιδιά μου θέλουν να φύγουμε απ' την Κρήτη» λέει ο γιατρός που ξυλοκοπήθηκε

«Τα παιδιά μου θέλουν να φύγουμε απ' την Κρήτη» λέει ο γιατρός που ξυλοκοπήθηκε
Με εμφανή τα σημάδια από την επίθεση εμφανίστηκε, σήμερα, στο νοσοκομείο, ο 45χρονος γιατρός, επιμελητής της Νευροχειρουργικής Κλινικής που χθες το βράδυ, ημέρα των Χριστουγέννων, δέχτηκε άγρια επίθεση από συνοδό ασθενούς που εξέτασε.

Το περιστατικό, που ξεπερνά κάθε λογική, σημειώθηκε το βράδυ των Χριστουγέννων, στα ΤΕΠ του Βενιζελείου νοσοκομείου. Ο γιατρός Νίκος Μωραϊτης κλήθηκε από τη Νευροχειρουργική στο Παθολογικό προκειμένου να εξετάσει κάποιον ασθενή. Βλέποντας τον γιατρό όμως, ο συνοδός του ασθενούς, του επιτέθηκε, χτυπώντας τον τρεις φορές στο πρόσωπο, ενώ ακόμη και όταν ο 45χρονος γιατρός έπεσε στο πάτωμα, ο δράστης συνέχισε να τον χτυπά!

Αιτία; Η αναγκαιότητα που είχε παρουσιαστεί, πριν από περίπου 1,5 χρόνο, να μεταφερθεί στην Αθήνα ο παππούς του «θερμόαιμου» άνδρα, προκειμένου να υποβληθεί σε αγγειογραφία, εξέταση που δεν πραγματοποιούταν στο Ηράκλειο, αλλά ούτε και σε πολλά μεγάλα νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα.

Ο παππούς, ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών, πήγε στην Αθήνα, έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις και - σημειωτέον - σώθηκε. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για τον εγγονό του, ο οποίος το «κρατούσε μανιάτικο» στο 45χρονο γιατρό, κι έτσι βλέποντάς τον, εντελώς ξαφνικά του επιτέθηκε.

Ο 45χρονος γιατρός που χρειάστηκε να κάνει τέσσερα ράμματα στο κεφάλι ενώ έχει και ένα σπασμένο πλευρό είναι σοκαρισμένος από το συμβάν, ωστόσο στο πλευρό του έχει φυσικά τους συναδέλφους του αλλά και τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Δ. Μπρίμης, σε δηλώσεις του τόνισε ότι γιατροί και ασθενείς βρίσκονται «από την ίδια πλευρά του ποταμού» και απηύθυνε έκκληση για ηρεμία, ενώ ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου, Νίκος Κοκκίνης ανέφερε ότι μήνυση κατά του δράστη θα υποβάλλει και το νοσοκομείο.

Όσο για το θύμα της απρόκλητης και αδικαιολόγητης επίθεσης... πέραν του φυσικού πόνου, έχει να αντιμετωπίσει και τον ψυχικό πόνο από τα «γιατί» των δύο παιδιών του. Ο Νίκος Μωραϊτης, φεύγοντας σήμερα, από το νοσοκομείο, ερωτώμενος πώς αντέδρασαν τα παιδιά του, είπε δακρυσμένος, πως του ζητούν να φύγουν από την Κρήτη...


Διαβάστε επίσης Ξυλοκόπησαν γιατρό που εφημέρευε, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012, 23:50

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: cretalive

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012, 21:58