Εκτός από τα πύρινα μέτωπα στην Αττική, μεγάλες φωτιές ξέσπασαν, το Σάββατο και σε διάφορα άλλα μέρη ανά την ελληνική επικράτεια, ορισμένα από τα οποία βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη. Ειδικότερα:

Πυρκαγιές ξέσπασαν σε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • Πύλο
  • Λακωνία
  • Αιτωλοακαρνανία
  • Πάτρα
  • Κύθνο
Πύλος

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 23.10 το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή Ξεριά και βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο σημείο επιχειρούν 6 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 13 άνδρες.

Λακωνία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Μεγάλη Σπηλιά στη Νεάπολη Λακωνίας και είναι σε εξέλιξη.

Συνολικά 26 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 20 μέλη πεζοπόρου τμήματος δίνουν μάχη με τις φλόγες. Η φωτιά λόγω των δυνατών ανέμων, που έπνεαν στην περιοχή, έλαβε γρήγορα διαστάσεις και απείλησε τον οικισμό Βιγκλάφια, όμως οι πυροσβέστες κατάφεραν να την απομακρύνουν.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Η φωτιά καίει καλλιέργειες και χορτολιβαδική έκταση χαμηλής βλάστησης.

Αιτωλοακαρνανία

Το πύρινο μέτωπο ξέσπασε στις 14.45 το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κάτω Βασιλική. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (14 πυροσβέστες με έξι οχήματα), οι οποίες κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο στις 21.15 το βράδυ.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν και εννιά μέλη πεζοπόρου τμήματος.

Πάτρα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 23.40 το βράδυ του Σαββάτου, η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή του Κεφαλόβρυσου, λίγο μετά τις 17.50 το απόγευμα.

Η πυρκαγιά έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων και στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 12 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 35 άνδρες.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης, προκειμένου η φωτιά να μην απειλήσει σπίτια.

Κύθνο

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Τρύβλακας, με ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και… έναν εποχικό να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης, με τη βοήθεια 15 εθελοντών. Στο νησί μεταφέρονται με εναέρια μέσα 10 μέλη πεζοπόρου τμήματος καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων δεν μπορεί να προσεγγίσει το νησί κάποιο πλοίο.

Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης:
Μαίνεται η φωτιά στη Λαυρεωτική – Τέσσερις συλλήψεις, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012, 13:23

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης