Τα πρώτα στοιχεία για τις αιτήσεις μετάταξης από τον Ο.Σ.Ε.

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011, 16:32
Τα πρώτα στοιχεία για τις αιτήσεις μετάταξης από τον Ο.Σ.Ε.
Τους 1.300 φθάνουν οι σιδηροδρομικοί που έχουν καταθέσει αίτηση μετάταξης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Θανάση Λεβέντη. Οι 900 προέρχονται από τον Ο.Σ.Ε. και οι 400 από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ στην πλειονότητά τους εργάζονταν σε γραμμές που κλείνουν, όπως της Πελοποννήσου και της Βόρειας Ελλάδας.

Παράλληλα, έχουν υποβάλει αίτηση εξόδου από την υπηρεσία περίπου 400 άτομα -ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός-, τα οποία έχουν ήδη κατοχυρώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ενώ άλλα 250 άτομα πρόκειται να τα κατοχυρώσουν το επόμενο εξάμηνο. Για αυτούς, ο κ. Λεβέντης είπε ότι ήδη έχουν έλθει σε επαφή με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργο Κουτρουμάνη, ώστε, αν είναι δυνατόν, να μη μεταταχθούν και χάσουν ασφαλιστικά δικαιώματα δεκαετιών.

Την Τρίτη, το προεδρείο της Ομοσπονδίας θα έχει συνάντηση με τη Διοίκηση του Ο.Σ.Ε., προκειμένου να συζητήσουν μεγάλο πλέγμα θεμάτων που αφορά στους εργαζομένους, ενώ θα ζητήσουν συνάντηση και με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011, 16:32