Τα ρομπότ από το Πολυτεχνείο Κρήτης γιορτάζουν τα Χριστούγεννα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018, 02:07
Τα ρομπότ από το Πολυτεχνείο Κρήτης γιορτάζουν τα Χριστούγεννα
Με ένα ξεχωριστό βίντεο με πρωταγωνιστή ένα ρομπότ στέλνει τις ευχές του για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Η ρομποτική ομάδα Κουρήτες δημιούργησε μια ολιγόλεπτη παραγωγή συνδυάζοντας τα σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα με εικόνες της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας.

Με σύγχρονη ματιά, διατηρώντας τις ανθρώπινες ευαισθησίες, η Ρομποτική ομάδα Κουρήτες του Πολυτεχνείου Κρήτης στέλνει τις ευχές τις για τα Χριστούγεννα μέσα από ένα έξυπνο βίντεο με πρωταγωνιστή το Ρομπότ Ερμή.

Ο Ερμής επιστρέφει στο σπίτι του κρατώντας δώρα των Χριστουγέννων. Η εικόνα ενός αστέγου δεν τον αφήνει αδιάφορο.

Σκηνές της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας προσαρμοσμένες στον κόσμο των ρομπότ.

Ο Ερμής περνάει μόνος τις γιορτές των Χριστουγέννων όπως και χιλιάδες άνθρωποι. Μέχρι τη στιγμή που όλα αποκτούν χρώμα και ρυθμό.


Η Ρομποτική ομάδα Κουρήτες στεγάζεται στο Εργαστήριο Προγραμματισμού και Τεχνολογίας Ευφυών Υπολογιστικών Συστημάτων της Σχολής Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Δεν είναι η πρώτη φορά που εκπλήσσει με τα επιτεύγματα της.

Επικεφαλής της ομάδας είναι ο αναπληρωτής καθηγητής κ. Μιχαήλ Γ. Λαγουδάκης με μέλη τους: Αλεξίου Μιχαήλ, Αποστολάκη Γεώργιος, Ελευθεριάδη Δημήτριο, Καραγεωργιάδη Αναστάσιο, Καραγεωργίου Γεώργιος, Καραλάκου Αθανασία και Κολτσιδοπούλου Μαρία, οι οποίοι εύχονται σε όλους εμάς Χρόνια πολλά και καλές γιορτές.

Πηγή: neakriti.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018, 02:07