Aυτό αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ χαρακτηρίζοντας την απόφαση του Βενέδικτου του 16ου αναμενόμενη.

Ο μητροπολίτης υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια της «αντικανονικής αρχηγεσίας στην αιρετική θρησκευτική κοινωνία του Ρωμαιοκαθολικισμού» ξέσπασαν τρομακτικά σκάνδαλα. Προσθέτει ότι αυτά καθιστούσαν πλέον τη διαχείριση τους αδύνατη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεγάλο πλήγμα στη φήμη του το δέχθηκε ο Πάπας, λέει ο κ.Σεραφείμ, «όταν άρχισε ο χορός των αποκαλύψεων για τα ειδεχθή και αίσχιστα σκάνδαλα παιδεραστίας του λεγόμενου Ρωμαιοκαθολικού «Κλήρου». Καθόλη τη διάρκεια του 2010 το θέμα των παιδεραστών Ρωμαιοκαθολικών «λειτουργών» πρωτοστατούσε στις αποκαλύψεις του διεθνούς Τύπου, επισημαίνει ο μητροπολίτης Πειραιώς.

Επίσης αναφορά κάνει και σε ένα άλλο «τεράστιο σκάνδαλο» – όπως λέει – «που άγγιξε προσωπικά τον παραιτούμενο Βενέδικτο ΙΣτ΄. Ηταν το σκάνδαλο Vatileaks κατά το οποίο είκοσι στελέχη του Βατικανού και ο προσωπικός του “μπάτλερ” διέρρευσαν πολλά διαβαθμισμένα έγγραφα από το γραφείο του, τα οποία αποτέλεσαν το υλικό για το βιβλίο Τζιανουΐτσι Νούτσι «Τα μυστικά έγγραφα του Βενεδίκτου ΧVI».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης