Τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη των κινητοποιήσεών τους, οι αγρότες της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής αποχωρούν στις 12 το μεσημέρι από τα μπλόκα.

Την αρχή έκαναν οι παραγωγοί στο Στρυμονικό, οι οποίοι αποφάσισαν νωρίς την Πέμπτη να «σπάσουν» το μπλόκο. Σε συνάντηση εκπροσώπων της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής, που ακολούθησε στη Βέροια, αποφασίστηκε ο τερματισμός των κινητοποιήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τα μπλόκα του Έβρου (Ορμένιο, καθώς από Κήπους και Κορνοφωλιά έχουν ήδη αποχωρήσει λόγω του ψύχους), της Καβάλας (Χρυσούπολη και Νέστο), των Σερρών (Αμφίπολης και Κερδυλλίων), του Κιλκίς (Ευζώνων και Δοϊράνης), της Φθιώτιδας (Αλαμάνα, Τιθορέα) και της Βοιωτίας (Κάστρο, Θήβα, Ριτσώνα).

Την ίδια ώρα, οι αγρότες σε Προμαχώνα (όπου αυτοκίνητα και φορτηγά σχηματίζουν ουρές), Πλατύκαμπο, Νίκαια και Τύρναβο Λάρισας συνεχίζουν και εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης έχουν προχωρήσει στον αποκλεισμό της παλιάς εθνικής Λάρισας – Βόλου και Λάρισας – Κοζάνης, ενώ σήμερα θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την έκθεση Agrotica στη Θεσσαλονίκη.

Σπάει” τα μπλόκα το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο
, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010, 23:33.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης