Mε ένα πολύ δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα εκατοντάδες Χανιώτισσες και Χανιώτες υποδέχθηκαν απόψε τη σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον ναό της Αγίας Μαγδαληνής, στη Χαλέπα, όπου θα εκτίθεται καθόλη τη διάρκεια της νύχτας (αγρυπνία), αλλά και της αυριανής ημέρας, έως το μεσημέρι, σε λαϊκό προσκύνημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σορός του πρώην Πρωθυπουργού έφτασε στα Χανιά με αεροσκάφος C130. Μέσα στο αεροσκάφος βρισκόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και στενοί συνεργάτες του εκλιπόντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, με πολιτικό αεροσκάφος είχαν φθάσει στα Χανιά, η Ντόρα Μπακογιάννη και άλλα μέλη της οικογένειας, βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.

Τη σορό του Κ. Μητσοτάκη μετέφεραν από το στρατιωτικό αεροσκάφος βρακοφόροι με πένθιμη στολή, ενώ γυναίκες με την παραδοσιακή στολή της Κρήτης κρατούσαν λουλούδια.

Στο αεροδρόμιο Χανίων βρέθηκαν οι διοικητές των στρατιωτικών μονάδων της περιοχής, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και φίλοι της οικογένειας.

Μετά την απόδοση τιμών από άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, σχηματίσθηκε τιμητική πομπή εν μέσω χειροκροτημάτων και η σορός μεταφέρθηκε στον ναό της Αγίας Μαγδαληνής στη συνοικία Χαλέπα όπου και θα παραμείνει μέχρι αύριο λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι.

Στον ναό της Αγίας Μαγδαληνής, από νωρίς το απόγευμα είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται συγγενείς και φίλοι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, για ν’ αποτίσουν ύστατο φόρο τιμής στον πολιτικό, ο οποίος συνέδεσε άρρηκτα την πολιτική του διαδρομή με τον τόπο καταγωγής του.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 3 μετά το μεσημέρι, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ Ακρωτηρίου Χανίων.

Πηγή: hania.news

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης