Έντυπος ταξιδιωτικός οδηγός τσέπης για τη Θεσσαλονίκη κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα εβραϊκά, πριν από λίγες μέρες. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), πρόκειται για έναν χάρτη της πόλης και του νομού που εξέδωσε η εκδοτική ομάδα Eretz με έδρα το Τελ Αβίβ, μαζί με ένα περιοδικό με αφιέρωμα στην περιοχή.
Ο συγκεκριμένος ταξιδιωτικός οδηγός απευθύνεται στους χιλιάδες Ισραηλινούς που επισκέπτονται κάθε χρόνο την πόλη. Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας πολύμηνης συστηματικής και οργανωμένης προσπάθειας, η οποία είχε ξεκινήσει από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, όταν τα μέλη της εκδοτικής ομάδας, στο πλαίσιο fam trip (ταξιδιού εξοικείωσης), που διοργάνωσε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Ισραήλ, επισκέφθηκαν την πόλη, ακολούθησαν τις εβραϊκές και τις υπόλοιπες τουριστικές διαδρομές και συγκέντρωσαν το υλικό για την έκδοση του συγκεκριμένου οδηγού, του χάρτη και του περιοδικού «Metropolis» με αφιέρωμα στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία.
Η εκδοτική ομάδα Eretz, η οποία δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στην ανάδειξη της ομορφιάς και των τουριστικών υποδομών της Ελλάδας, έχει εκδώσει στο παρελθόν κι άλλους έντυπους ταξιδιωτικούς οδηγούς τσέπης για την Αθήνα, την Κρήτη, τα Μετέωρα και τον Βόλο-Πήλιο-Νότια Μαγνησία.
Πηγή: makthes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης