Πενήντα χιλιάδες παράνομα κλεισμένοι ημιυπαίθριοι χώροι αναμένεται να έχουν τακτοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης μέχρι το τέλος της διαδικασίας, στις 28 Φεβρουαρίου. Ήδη περίπου 26.500 αιτήσεις έχουν κατατεθεί στις τέσσερις πολεοδομίες που καλύπτουν την περιοχή, ενώ από την αρχή Δεκεμβρίου το ενδιαφέρον των πολιτών είναι πολύ εντονότερο σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Οι πολεοδομίες που καλύπτουν την ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης είναι οι τρεις που ανήκαν μέχρι πρότινος στη νομαρχία: η κεντρική, που πλέον ανήκει στο δήμο Θεσσαλονίκης (είχε αρμοδιότητα για τους παλαιούς δήμους Θεσσαλονίκης, Τριανδρίας, Αγίου Παύλου, Πολίχνης, Νεάπολης, Συκεών, Ευκαρπίας, Πυλαίας, Πανοράματος, Χορτιάτη και Πεύκων), η ανατολική, που πλέον ανήκει στο δήμο Θέρμης (είχε αρμοδιότητα για τους παλιούς δήμους Επανομής, Μηχανιώνας, Θερμαϊκού, Μίκρας, Θέρμης και Βασιλικών) και η δυτική, γνωστή ως πολεοδομία Ευόσμου (με αρμοδιότητα σε 13 δυτικούς δήμους). Επίσης, υπάρχει η πολεοδομία Καλαμαριάς, για το συγκεκριμένο δήμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Πολεοδομία του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως τόνισε ο διευθυντής, Γιώργος Παπαϊωάννου, σε συνέντευξή του στον «Αγγελιοφόρο» έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα ή έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τακτοποίηση ημιυπαίθριου 10.000 ιδιοκτήτες ακινήτων , ενώ εκτιμάται ότι έως το τέλος Φεβρουαρίου οι αιτήσεις θα φτάσουν τις 250.000.  

Στην Πολεοδομία του δήμου Θέρμης, σύμφωνα με τους επικεφαλής, έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα 4.140 αιτήσεις τακτοποίησης ημιυπαίθριων χώρων, ενώ προβλέπεται πως ο αριθμός τους θα διαμορφωθεί γύρω στις 5.000 μέχρι το πέρας της διαδικασίας.

Στην Πολεοδομία της δυτικής Θεσσαλονίκης μέχρι το τέλος του 2010 είχαν κατατεθεί από τους 13 δήμους ευθύνης της συνολικά 7.472 αιτήσεις τακτοποίησης, ενώ μέσα στις πρώτες μέρες του 2011 κατατέθηκαν άλλες περίπου 250.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος στην Πολεοδομία Καλαμαριάς οι αρμόδιοι δήλωσαν πως περιλαμβανομένων και των τακτοποιήσεων βάσει του νόμου Σουφλιά ο αριθμός των αιτήσεων έχει ήδη ανέλθει στις 5.000 και εκτιμούν πως ο τελικός αριθμός θα φτάσει στις 7.000.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης