Αυτή την ώρα, στο λιμάνι του Πειραιά, το πολύπαθο νεότευκτο πλοίο Mega jet παραμένει ακινητοποιημένο λόγω μηχανικού προβλήματος (ήδη από τις 26 του Ιουλίου αντιμετώπιζε προβλήματα, με αποτέλεσμα πολλά δρομολόγια να καθυστερούν λόγω αυτών).

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δρομολόγιο είχε προγραμματιστεί για τις 15:45 με λιμάνια προορισμού αυτά της Σίφνου, της Σαντορίνης και του Ηρακλείου. Τελικά, ο κόσμος που είχε μαζευτεί στην προβλήτα με σκοπό την επιβίβαση, που θα σήμαινε και την αρχή των καλοκαιρινών διακοπών για κάποιους, έμαθε ότι το δρομολόγιο δεν θα γίνει. Το πλοίο έχει μηχανολογικό πρόβλημα.

 

Όπως είναι φυσικό προκλήθηκε αναστάτωση, που έγινε μεγαλύτερη από την έλλειψη επίσημης ενημέρωσης από τους υπεύθυνους της εταιρίας (Seajets).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ακούστε τι δήλωσε πατέρας δύο παιδιών, που ενώ περίμενε οι γιοι του να ταξιδέψουν με το συγκεκριμένο πλοίο, όταν τα πήρε τηλέφωνο, έμαθε ότι το δρομολόγιο έγινε πιθανά αεροπορικό (;)

 
 

Στην επικοινωνία μας με την εταιρία, η απορία μας έγινε ακόμα μεγαλύτερη, όταν μάθαμε ότι το δρομολόγιο δεν έγινε επειδή δεν το επέτρεψε το Λιμεναρχείο Κρήτης. Συγκεκριμένα, το Λιμεναρχείο Κρήτης δεν άφησε το πλοίο να φύγει επειδή λειτουργούσαν τρεις μηχανές, αντί για τέσσερις (;). Πράγμα που η εταιρία θεωρεί ότι είναι λάθος του λιμεναρχείου Κρήτης (!).

 

 

Φυσικά μιλήσαμε με το Λιμεναρχείο Κρήτης (Ηρακλείου), το οποίο μας επιβεβαίωσε το πρόβλημα και μας ενημέρωσε ότι η εταιρία κακώς  αναφέρει ότι το πλοίο μπορούσε να ταξιδέψει με τρεις μηχανές. Έπρεπε να επισκευαστεί. Εκ του λιμεναρχείου μας επιβεβαίωσαν ότι το πλοίο είχε πάλι πρόβλημα με μια άλλη μηχανή του, ενώ μας ανέφεραν ότι κακώς δεν ενημέρωσε η πλοιοκτήτρια εταιρία τους επιβάτες, αφού γνώριζε ήδη από το πρωί ότι το δρομολόγιο δεν θα γίνει. 

 

 

Αυτή την ώρα οι επίδοξοι ταξιδιώτες επιβιβάζονται σε πούλμαν με σκοπό να οδηγηθούν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», για να συνεχίσουν αεροπορικά το ταξίδι τους για τα νησιά προορισμού… τουλάχιστον για όποια από αυτά διαθέτουν αεροδρόμιο.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης