Τασούλας: Στα χέρια της επιστήμης η αποκάλυψη του «ενοίκου» του τάφου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014, 10:20
Τασούλας: Στα χέρια της επιστήμης η αποκάλυψη του «ενοίκου» του τάφου
Στα χέρια των επιστημόνων βρίσκεται πλέον η απάντηση στο ερώτημα «ποιος είναι ο ένοικος του τάφου της Αμφίπολης», ο σκελετός του οποίου βρέθηκε στο μεγαλοπρεπές ταφικό σύμπλεγμα.

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας σε δηλώσεις του και συμπλήρωσε: «Η ολοκλήρωση της επιβεβαίωσης του ταφικού μνημείου έρχεται με τον τάφο και έρχεται και με τον σκελετό, είναι εντυπωσιακό ότι δεν μένουν ερωτήματα ως προς την αρχική διαπίστωση, τα ερωτήματα τα οποία έχουμε να κάνουμε δεν είναι με το τι περί τίνος πρόκειται αλλά με το ποιος είναι, πότε ακριβώς τάφηκε, από τι πέθανε ή από τι σκοτώθηκε και όλα αυτά, αυτά βεβαίως είναι του χεριού μας γιατί η επιστήμη σε αυτά έχει την ικανότητα σε σχετικά σύντομο χρόνο να απαντήσει».

Μιλώντας στο Mega ο υπουργός είπε ακόμη πως «αυτό που είχε πει ο πρωθυπουργός στις 12 Αυγούστου για ένα μοναδικό μνημείο και ότι απομένει το καίριο ερώτημα για το νεκρό επιβεβαιώνεται και εξακολουθεί αυτό το καίριο ερώτημα να μας απασχολεί και θα μας απασχολήσει με τον κατάλληλο επιστημονικό τρόπο».
Σημείωσε επίσης πως είναι προφανές ότι υπήρξε μετακίνηση των οστών και «τα οστά δεν περπατάνε μόνα τους» και πρόσθεσε ότι «η ανασκαφή μετατρέπεται σε συστηματική ανασκαφή, θα πάρει άλλους ρυθμούς».

Ερωτηθείς για την πιθανή ύπαρξη λίστας ονομάτων στους οποίους αποκλείεται να ανήκει ο σκελετός σημείωσε ότι «δεν είχαμε μια λίστα που μας έλεγε ότι θα βρούμε το ψηφιδωτό, δεν είχαμε μια λίστα που μας έλεγε ότι θα βρούμε τις Καρυάτιδες, δεν υπήρχε μια λίστα που μας έλεγε ότι θα βρούμε τα υπέροχα ζωγραφισμένα επιστύλια. Τηρήσαμε την παρακολούθηση της σκαπάνης, ακολουθούμε τη σκαπάνη και μετέχουμε και στη γοητεία του απροσδόκητου».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014, 10:25