Τατούλης: Λαφαζάνης-Τσιρώνης θα κάτσουν στο σκαμνί της Δικαιοσύνης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015, 23:40
Τατούλης: Λαφαζάνης-Τσιρώνης θα κάτσουν στο σκαμνί της Δικαιοσύνης
«Η αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ (σ.σ. Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων) της Πελοποννήσου βρίσκεται οκτώ μήνες στα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία εξαπάτησε τους πολίτες», σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, κατά την σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου για την καθυστέρηση έγκρισης του νέου ΠΕΣΔΑ.

Στη συνεδρίαση ο κ. Τατούλης επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης: «Οι κύριοι Τσιρώνης και Λαφαζάνης θα κάτσουν στο σκαμνί της Δικαιοσύνης γιατί δεν διαβίβασαν το συγκεκριμένο έγγραφο με τις παρατηρήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας στον τελικό δικαιούχο, την Περιφέρεια Πελοποννήσου», ανέφερε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο περιφερειακό συμβούλιο για τον ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου και την τελική έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της σύμβασης για το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ .

Αναφορικά με το ότι δεν έχει εναρμονιστεί ο ΠΕΣΔΑ με την Ευρωπαϊκή Οδηγία του 2008, ο περιφερειάρχης απάντησε ότι ο ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου είναι ο μόνος εγκεκριμένος στη χώρα που έχει εναρμονιστεί και ενσωματώσει την οδηγία αυτή και συμπλήρωσε ότι οι προτάσεις αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ από το υπουργείο είναι ελάχιστες αφού έχουν ήδη ενσωματωθεί οι σχετικές Ευρωπαϊκές και Ελληνικές Οδηγίες.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015, 23:40