Εκπνέει σήμερα, Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, η προθεσμία για την απογραφή συνταξιούχων και όσων δικαιούνται επιδόματα από τον ΟΓΑ.

Η διαδικασία ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου και έχει στόχο να εξαλείψει το φαινόμενο με τις… μαϊμού συντάξεις. Όσοι δεν προσέλθουν σε υποκαταστήματα ΕΛ.ΤΑ. ή τραπεζών στα οποία έχουν ανοίξει λογαριασμό για την πίστωση της σύνταξης ή του επιδόματός τους, δεν θα συνεχίσουν να λαμβάνουν χρήματα από τον οργανισμό. Το ίδιο ισχύει και για όσους δεν έχουν δηλώσει σωστά τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ στον ανταποκριτή του ΟΓΑ, με την καταβολή της σύνταξης ή του επιδόματος να αναστέλλεται από τον Ιανουάριο του 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με εγκύκλιο της διοίκησης του οργανισμού «οι συνταξιούχοι και δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ πρέπει να προσέλθουν οι ίδιοι στον φορέα που έχουν ανοίξει λογαριασμό πίστωσης της σύνταξης ή επιδόματος, επιδεικνύοντας:

1. Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο.
2. Το έγγραφο που εστάλη από τον ΟΓΑ, στο οποίο αναφέρεται ο Αριθμός Μητρώου ΔΙΑΣ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ελέγξουν αν αναγράφονται σωστά στο έγγραφο ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ. Εάν δεν αναγράφονται σωστά ή δεν έχουν συμπληρωθεί, θα πρέπει να το δηλώσει, άμεσα, προσκομίζοντας το ανάλογο παραστατικό, προκειμένου να συνεχιστεί η καταβολή της σύνταξης ή του επιδόματος που λαμβάνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας του συνταξιούχου ή επιδοματούχου να προσέλθει ο ίδιος στα ΕΛ.ΤΑ ή στην τράπεζα, η καταγραφή φυσικής παρουσίας θα γίνει από τον αρμόδιο Ανταποκριτή του τόπου κατοικίας:
α) με την προσκόμιση πληρεξούσιου ή εξουσιοδότησης θεωρημένης για το γνήσιο της υπογραφής
β) με το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας του συνταξιούχου και του εξουσιοδοτημένου προσώπου
γ) με οποιοδήποτε δικαιολογητικό από το οποίο να προκύπτει η αδυναμία του συνταξιούχου να προσέλθει στα ΕΛ.ΤΑ ή στην Τράπεζα (π.χ. ιατρική βεβαίωση, βεβαίωση νοσηλείας)
δ) με το έγγραφο του ΟΓΑ πάνω στο οποίο θα υπάρχουν τα στοιχεία του δικαιούχου.

Προβλέπεται, επίσης, ότι τα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα δεν μπορούν να προσέλθουν για καταγραφή στα ΕΛ.ΤΑ ή στις Τράπεζες, παρά μόνο στον αρμόδιο ανταποκριτή».

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης