Ανάσα… δροσιάς αναμένεται από την Παρασκευή, καθώς το νέο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ημέρες αναμένεται να υποχωρήσει. 

Σήμερα, όμως, ο υδράργυρος αναμένεται να χτυπήσει πάλι «κόκκινο», σκαρφαλώνοντας στους 39 με 40 βαθμούς ενώ κατά τόπους η θερμοκρασία μπορεί να αγγίξει και τους 41 βαθμούς Κελσίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού: 

Αίθριος αναμένεται σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα. Από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Η θερμοκρασία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 21 έως 39, στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο από 18 έως 37, στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο από 20 έως 39, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 37, και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 38. Σημειώνεται ότι τοπικά στη νότια Κρήτη και στη Ρόδο η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά και τους 40 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, όμως στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά και τα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 28 έως 39 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς.

Στη Λέσβο αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 38 βαθμούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης