Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη Λευκωσία, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, η τελετή παραλαβής των λειψάνων 6 Ελλήνων στρατιωτικών, πεσόντων και αγνοουμένων στη Μεγαλόνησο.

Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου τα λείψανα θα μεταφερθούν στην Ελλάδα με ειδική πτήση μεταγωγικού αεροσκάφους C-130, συνοδεία του ΑΝΥΕΘΑ, Δημήτρη Βίτσα, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, του Αρχηγού ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγου Γεωργίου Μπασιακούλη και του Α΄ Υπαρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Δημητρίου Θωμαΐδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την άφιξη, την Τρίτη 19 Ιανουαρίου στις 12.00, του αεροσκάφους στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ελευσίνας, θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και πομπή με επικεφαλής τον ΑΝΥΕΘΑ προς το Υπουργείο Άμυνας.

Η εποχούμενη πομπή θα αφιχθεί στο ΥΠΕΘΑ στις 13.30, όπου και θα τελεστεί η επίσημη υποδοχή άφιξης των λειψάνων στην Ελλάδα, από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, παρουσία του Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορου Φωκαΐδη, εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων και εκπροσώπων συλλόγων συγγενών πεσόντων – αγνοουμένων και πολεμιστών της Κύπρου. Στις 14.00 στον Ι.Ν. «Παναγίας Παντάνασσας» θα τελεστεί Τρισάγιο. Θα ακολουθήσει στις 14.30 χαιρετισμός του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορου Φωκαΐδη.

Στις τελετές σε Λευκωσία και Αθήνα έχουν προσκληθεί οι συγγενείς των έξι πεσόντων και αγνοουμένων που τιμώνται, καθώς και εκπρόσωποι των συλλόγων συγγενών πεσόντων – αγνοουμένων κυπριακής τραγωδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ονόματα των 6 πεσόντων:

Συνταγματάρχης Σταύρου Σωτήριος (14 Αυγ 1974)

Ανθυπασπιστής Λουκάκης Θεοφάνης (22 Ιουλ 1974)

Ανθυπασπιστής Καβροχωριανός Νικόλαος (22 Ιουλ 1974)

Ανθυπασπιστής Τσιγγαρόπουλος Νικόλαος (16 Αυγ 1974)

Δεκανέας Τσούκας Δημήτριος (3 Φεβ 1965)

Στρατιώτης Καρδάρας Ζαχαρίας (2 Φεβ 1966)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης