Έπειτα από πολλές εβδομάδες γεμάτες άγχος και ανυπομονησία, χιλιάδες μαθητές, που συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, θα πληροφορηθούν μέσω επίσημης ανακοίνωσης του Υπουργείου Παιδείας τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 10.00 το πρωί της Δευτέρας τελειώνει η αγωνία των 110.000 υποψηφίων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από εκείνη την ώρα να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου http://results.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο – όνομα – πατρώνυμο – μητρώνυμο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης τη Δευτέρα 27/08/2012 στις 10:00 ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε μη ελληνικής καταγωγής. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://results.minedu.gov.gr.

Οι αθλητές που επιθυμούν να κάνουν χρήση των διατάξεων του άρθρου 34 του Ν.2725/1999, του άρθρου 18 του Ν.3708/2008 και του άρθρου 45 του Ν. 3773/09(ΦΕΚ 120 τ.Α΄) για εισαγωγή στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία υπάγεται το Λύκειο αποφοίτησής τους, από τη Δευτέρα 03-9-2012 μέχρι και την Παρασκευή 14-9-2012. Υπενθυμίζεται η σχετική εγκύκλιος Φ.151/63549/Β6/7-6-2012 (ΑΔΑ:Β4ΛΡ9-ΑΦΤ), ήδη αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.minedu.gov.gr στην ενότητα ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, υποενότητα ΑΘΛΗΤΕΣ, στο σημείο ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ).

Οι πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, που έχουν αποκτήσει το πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές πιστοποίησης, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό θέσεων 5% θα κληθούν για την υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου το δεύτερο 10ήμερο Σεπτεμβρίου 2012 με ξεχωριστή εγκύκλιο.

Περιζήτητες οι σχολές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Από τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, μεγάλος είναι ο ανταγωνισμός για τις σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς οι υποψήφιοι λαμβάνουν υπόψη τους πολύ σοβαρά το κόστος διαμονής μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Άνοδος αναμένεται στην πλειονότητα των σχολών που εντάσσονται στο 1ο επιστημονικό πεδίο (Νομικές, Φιλολογικές, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικές), ενώ αντίθετα τα ξενόγλωσσα τμήματα θα υποχωρήσουν εξαιτίας των χειρότερων επιδόσεων στα ειδικά μαθήματα των ξένων γλωσσών.

Αισθητή πτώση αναμένεται στις Φυσικομαθηματικές Σχολές του 2ου πεδίου, όπως και στα πολυτεχνικά τμήματα, η οποία θα είναι μικρότερη στα τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει οριακή άνοδος στις ήδη υψηλές βάσεις των ιατρικών σχολών του 3ου πεδίου.

Στα περσινά επίπεδα θα κυμανθούν οι βάσεις στα οικονομικά τμήματα, ενώ για ορισμένα περιζήτητα τμήματα ίσως υπάρξει άνοδος λόγω των πολύ καλών επιδόσεων στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Ανοδικά οι βάσεις για σχολές που «οδηγούν» στο Δημόσιο

Άνοδο των βάσεων σε δεκάδες σχολές οι οποίες είτε οδηγούν στο Δημόσιο είτε έχουν καλές προοπτικές στην αγορά εργασίας θα πρέπει να αναμένουν οι φετινοί υποψήφιοι των Πανελλαδικών. Στο επίκεντρο βρίσκονται Αστυνομικές και Στρατιωτικές σχολές. Ακόμη πιο ψηλά συγκριτικά με το 2011 θα βρεθούν οι Στρατιωτικές σχολές που προσφέρουν ελάχιστες θέσεις εισακτέων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η βάση στο τμήμα Ψυχολόγων (ΣΣΑΣ) Θεσσαλονίκης μπορεί να ξεπεράσει τα 19.300 μόρια, δηλαδή θα είναι υψηλότερη από την Ιατρική σχολή της Αθήνας. Στο όριο των 19.000 μορίων θα κινηθεί η βάση εισαγωγής στο τμήμα Ικάρων – Μηχανικών, ενώ για τη σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) – Σώματα οι υποψήφιοι θα χρειαστούν από 17.450-17.650.

Συνέντευξη Τύπου του Υφυπουργού Παιδείας

Συνέντευξη Τύπου θα δώσει τη Δευτέρα στις 9:30π.μ. ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Θεόδωρος Π. Παπαθεοδώρου σχετικά με τα αποτελέσματα εισαγωγής των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας (Α. Παπανδρέου 37, Μαρούσι).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης