Τελωνειακοί «χτενίζουν» τα χωριά της Ρόδου για παράνομα αποστακτήρια

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015, 01:07
Τελωνειακοί «χτενίζουν» τα χωριά της Ρόδου για παράνομα αποστακτήρια
Μεγάλη εξόρμηση σε όλα τα χωριά της Ρόδου πραγματοποιούν από την αρχή της εβδομάδας τα στελέχη του Τελωνείου της Ρόδου, προκειμένου να εντοπίσουν παράνομα αποστακτήρια σούμας.

Στο πλαίσιο αυτό οι τελωνειακοί εντόπισαν παράνομο αποστακτήριο στα Καλαβάρδα, από το οποίο κατέσχεσαν όλα τα μηχανήματα και 1.275 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης (σούμα) στέλνοντας έτσι την υπόθεση στον Εισαγγελέα.

Οι έλεγχοι αυτοί σύμφωνα με πληροφορίες θα κλιμακωθούν μέσα στις επόμενες μέρες.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο προϊστάμενος της Τελωνειακής Περιφέρειας Δωδεκανήσου κος Βασίλειος Κούρτης, σημειώνεται:

«Στο πλαίσιο στοχευμένου ελέγχου , ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015 από υπαλλήλους του Τελωνείου της Ρόδου, στην περιοχή Καλαβάρδα της Ρόδου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

1) Αποστακτικό μηχάνημα (άμβακας) σε λετουργία το οποίο δεν έφερε αριθμό Γενικού Μητρώου Αποστακτικού Μηχανήματος και Άδεια Κατοχής Άμβικα, χωρητικότητας 300 Λίτρων.

2) Προϊόντα αιθυλικής αλκοόλης (σούμα) συνολικής ποσότητας 1.275 λίτρων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί οι αναλογούσες φορολογικές επιβαρύνσεις

3) Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου».
Τα τελωνεία της Περιφέρειας Δωδεκανήσου, έχουν εντείνει την προσπάθειά τους κατά της παράνομης διακίνησης αιθυλικής αλκοόλης και αλκοολούχων ποτών και η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί.

Προσοχή συνιστούν οι αρμόδιες αρχές

Για να μην βρεθεί κάποιος παραγωγός που θέλει να παράγει σούμα στη Ρόδο μπλεγμένος, θα πρέπει να ακολουθήσει κατά γράμμα τα όσα προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις του νόμου.

Όπως έγινε γνωστό, αυτό που απαιτείται για να παράγει κάποιος σούμα ή ούζο σε νόμιμα αποστακτήρια, είναι να είναι κάτοχος αμπελώνα και να το έχει δηλώσει στην διεύθυνση Γεωργίας.

Επίσης απαιτείται το αποστακτήριο να έχει άδεια και η όλη διαδικασία να είναι σε γνώση της τελωνειακής υπηρεσίας Ρόδου. Για όσους συλληφθούν να παρανομούν τα πρόστιμα είναι ιδιαιτέρως τσουχτερά.

ΠΗΓΗ: rodiaki.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015, 01:07