Τελωνειακός έκλεψε τσιγάρα αξίας 1.525.458 ευρώ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009, 15:30
Τελωνειακός έκλεψε τσιγάρα αξίας 1.525.458 ευρώ
Στις 20:00 χθες βράδυ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, συνελήφθη έξω από το νέο λιμάνι εξωτερικού Ηγουμενίτσας ένα ζευγάρι, υπήκοοι Ουγγαρίας, μικροπωλητές, προσωρινά κάτοικοι Ηγουμενίτσας, οι οποίοι διέθεταν προς πώληση σε οδηγούς φορτηγών λαθραία τσιγάρα.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ. αυτοκίνητό τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατόν ογδόντα (180) πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τα τσιγάρα είχαν παραλάβει τις απογευματινές ώρες από υπάλληλο του τελωνείου Ηγουμενίτσας.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία και σε αποθήκη ιδιοκτησίας του τελευταίου, βρέθηκαν 1.218 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν ταινία φόρου κατανάλωσης.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας, Γιώργος Χήτας δήλωσε στην zougla.gr ότι: «Στα αυτιά των ανδρών της Ασφάλειας είχαν φτάσει πληροφορίες σχετικά με την δράση των πλανόδιων, που μετά από παρακολούθηση διαπιστώσαμε ότι προμηθεύονταν τα λαθραία τσιγάρα από αποθήκη που ανήκει σε υπάλληλο του τελωνείου. Το ζευγάρι διαθέτει ένα πολυτελές τζιπ που δεν είναι και τόσο συνηθισμένο να κατέχουν πλανόδιους μικροπωλητές».

Κατ’ εντολή του παρισταμένου στις έρευνες Εισαγγελέα, διενεργήθηκε καταμέτρηση στις αποθήκες φύλαξης κατασχεμένων τσιγάρων του Τελωνείου Ηγουμενίτσας, της οποίας υπεύθυνος ήταν ο συλληφθείς τελωνειακός υπάλληλος.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι από σύνολο 579.892 πακέτων τσιγάρων, που από τα παραστατικά προκύπτει ότι εισήχθησαν ως κατασχεθέντα την τελευταία διετία στις αποθήκες, λείπουν 462.260 πακέτα τσιγάρων, η αξία των οποίων ανέρχεται σε ένα εκατομμύριο πεντακόσιες είκοσι πέντε χιλιάδες και τετρακόσια πενήντα οκτώ 1.525.458 ευρώ.

Οι τρεις δράστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Τα λαθραία τσιγάρα και το όχημα κατασχέθηκαν. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Πηγή: epirusgate.blogspot.com


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009, 15:51