Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας, καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής αναρτήθηκαν στα σχολεία όλης της χώρας οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Το zougla.gr σας παρουσιάζει τους αριστούχους μαθητές που κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στην κορυφή της βαθμολογίαςΉδη από τις 14.00 οι βαθμολογίες είναι διαθέσιμες και στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Την Τετάρτη 22 Ιουνίου οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν στα σχολεία, σταδιακά έως το μεσημέρι, και στις 14.00 θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Παράλληλα έχουν ξεκινήσει από την Τετάρτη οι διαδικασίες για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων που ολοκληρώνονται την Παρασκευή 8 Ιουλίου. Οι βάσεις εισαγωγής θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το zougla.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΣΤΟΧΟΣ» σας παρουσιάζει τους τρεις αριστούχους μαθητές του εκπαιδευτικού ιδρύματος που κατάφεραν στις πανελλαδικές εξετάσεις να συγκεντρώσουν πάνω από 18.800 μόρια: Πρόκειται για τους μαθητές Θεωρητικής κατεύθυνσης Σοφία Εξάρχου, από το Βαρβάκειο Λύκειο (18.866 μόρια), Γιάννη Κάπου, από το Γενικό Λύκειο Καστριτσίου του Νομού Αχαϊας, (18.818 μόρια) και Σωτηρία Σταύρακα, από το 2ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας (18.802 μόρια).

Η διαδικτυακή μας εφημερίδα μίλησε με τους επιτυχόντες για την εμπειρία τους στο σύστημα των πανελληνίων καθώς και τους στόχους και όνειρά τους σχετικά με την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Σοφία Εξάρχου: Το μυστικό είναι να βρίσκει κανείς τις ισορροπίες του και να τον στηρίζει το περιβάλλον του

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μια επιτυχία, αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί, περιμένουμε τις βάσεις, είμαστε επιφυλακτικοί κι αισιόδοξοι παράλληλα. Με χαροποίησε πάρα πολύ το αποτέλεσμα και ελπίζω ότι θα πετύχω τον στόχο της πρώτης μου επιλογής, τη Νομική Αθηνάς. Οι προβλέψεις δεν είναι πολύ ευοίωνες όσον αφορά στην επαγγελματική αποκατάσταση στον συγκεκριμένο κλάδο, αυτό δεν με πτοεί τόσο όμως, θεωρώ ότι θα ακολουθήσουν πολύ όμορφες εμπειρίες από άποψης ευρύτερων γνώσεων πάνω στο αντικείμενο αυτό που μου αρέσει πολύ γιατί με ενδιαφέρει ο Λόγος, ως φαινόμενο, πως χρησιμοποιείται, ποια είναι η δύναμη του αλλά και η χρήση του στην έννοια του Δικαίου.

»Αυτό θεωρώ ότι θα μου γεμίσει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή, ελπίζω να έχω όμορφες εμπειρίες και στο πλαίσιο της σχολής, και με τα άτομα που θα γνωρίσω εκεί. Για την επαγγελματική αποκατάσταση θα προσπαθήσω το μέγιστο δυνατό για να αντεπεξέλθω στις ανάγκες και τις δυσκολίες των περιστάσεων, αλλά είμαι αισιόδοξη.

»Το μυστικό της επιτυχίας; Δεν είναι μόνο το διάβασμα, αλλά και η στήριξη από το περιβάλλον, καθώς και το να βρίσκει κανείς τις ισορροπίες του. Ούτε να υπερβάλλει αλλά ούτε και να αμελεί κάποια πράγματα. Σίγουρα χρειάζεται το πολύ διάβασμα, αλλά θα πρέπει να χαλαρώνει και να ηρεμεί ώστε να φορτίζει τις μπαταρίες και να συνεχίσει».

Γιάννης Κάπους: Καταβάλλονται προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας

«Γενικά όλη αυτή η εμπειρία με τις πανελλαδικές εξετάσεις νομίζω είναι κάτι , το οποίο δεν θα το ξεχάσει κανείς ποτέ. Η προετοιμασία ήταν πάρα πολύ δύσκολη, κοπιώδης, αλλά το γεγονός ότι ανταμείφτηκαν οι κόποι που κατέβαλα με ικανοποιεί και νιώθω ευγνωμοσύνη για αυτό» αναφέρει σχετικά με την εμπειρία του στο σύστημα των πανελληνίων ο Γιάννης Κάπους, ο οποίος στοχεύει στη Νομική Θεσσαλονίκης.

«Γενικά προσπαθώ να βλέπω καλοπροαίρετα όλες τις προσπάθειες που γίνονται για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας. Επιτυχείς και ανεπιτυχείς, τουλάχιστον καταβάλλονται προσπάθειες και εύχομαι ότι κάποτε αυτή η κατάσταση θα σταματήσει να υπάρχει διότι είναι δυστυχώς η μεγαλύτερη πληγή της κοινωνίας μας και πρέπει να αντιμετωπιστεί ώστε οι νέοι άνθρωποι, και εγώ ανάμεσά τους, να μπορούμε να ξαναονειρευτούμε σε αυτή τη χώρα» πρόσθεσε.

Παρακολουθείστε τη συνέντευξη:

Σωτηρία Σταύρακα: Είναι μεγάλη η χαρά που το κατόρθωσα όλο αυτό

«Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που μπόρεσα και το κατόρθωσα όλο αυτό διότι ήταν μια χρονιά αρκετά δύσκολη και με πολλές απογοητεύσεις θα έλεγα καθ’ όλη τη διάρκειά της. Βέβαια στο τέλος η έκβαση ήταν θετική οπότε φυσικά και αισθάνομαι ιδιαίτερη περηφάνια» δήλωσε στο zougla.gr η Σωτηρία Σταύρακα, η οποία έχει πρώτο στόχο της τη Νομική.

Σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα και την αγορά εργασίας, η αριστούχος είπε:

«Μου προκαλεί ένα άγχος ωστόσο λόγω του ότι έχουμε μέλλον μπροστά μας και δεν ξέρω πώς θα είναι όταν μπω στη Νομική, τι θα ήθελα να ακολουθήσω και όλα αυτά, για αυτό και δεν με αγχώνει ιδιαίτερα. Εντάξει πιστεύω ότι από μια αισιόδοξη όψη αν το δούμε, όλα θα πάνε καλά».

Ακούστε όσα δήλωσε:

Επιμέλεια: Χρήστος Καράμπελας, Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης