Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν για πολλοστή φορά οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) στην Κρήτη, την Κορινθία και τη Μαγνησία, καθώς οι φαρμακοποιοί βαδίζουν στον δρόμο που «χάραξαν» οι συνάδελφοί τους στην Εύβοια και τη Φλώρινα και σταματούν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση.

Πλέον, η αγορά φαρμάκων γίνεται μόνο τοις μετρητοίς σε ένα ακόμη επεισόδιο της διαμάχης ανάμεσα στο υπουργείο Υγείας και τους φαρμακευτικούς συλλόγους, με τους ασφαλισμένους να μετατρέπονται για πολλοστή φορά σε… μπαλάκι της αντισφαίρισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει της… Μιχαλούς στους Φαρμακευτικούς Συλλόγους, με τις οφειλές να φθάνουν στα 117 εκατ. ευρώ για τις ιατρικές συνταγές που εκτελέστηκαν τον περασμένο Μάιο (η συνολική οφειλή ήταν 207 εκατ. ευρώ και κατέβαλε 90 εκατ. ευρώ στις αρχές Αυγούστου) και άλλα 145 εκατ. ευρώ για τις συνταγές του Ιουνίου.

Προσεχώς… νέες κινητοποιήσεις

Εν τω μεταξύ το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) έχει συγκαλέσει γενική συνέλευση το Σάββατο 25 Αυγούστου, με θέμα την έναρξη συστηματικών κινητοποιήσεων για την πληρωμή των ποσών που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο, με ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ την περασμένη εβδομάδα άναψε το «πράσινο φως» στους κατά τόπους συλλόγους για κινητοποιήσεις και νωρίτερα από την 1η Σεπτεμβρίου, υπογραμμίζοντας πως ο ΠΦΣ καλύπτει τις τυχόν ενέργειες των συλλόγων – μελών του και πριν από την σύγκληση της γενικής συνέλευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης