Όργιο ασυδοσίας, δημοτική αδιαφορία, δικαστικές παλινωδίες και ιδιωτική αυθαιρεσία, συμπληρώνουν το παζλ της υπόθεσης ξυλοδαρμού του Κύπριου τουρίστα από υπάλληλο εταιρείας security που έχει μάλιστα συνεργασία με τον Δήμο Μυκόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κοσμοπολίτικο νησί που δέχεται απανωτά χτυπήματα αρνητικής δημοσιότητας βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα, για το καρτέλ των ναρκωτικών, αλλά και για τον καβγά έξω από μπαρ στο Super Paradise με το θύμα να χαροπαλεύει στο νοσοκομείο.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πέρασαν -εκ νέου- χειροπέδες στον 25χρονο «φουσκωτό» Μ.Δ. που ξυλοκόπησε άγρια τον 31χρονο Βαγγέλη Πέππο έξω από το «Super Paradise» της Μυκόνου, καθώς διαπιστώθηκε ότι το αδίκημα που τον βαρύνει δεν είναι πλημμεληματικού αλλά κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο νεαρός είχε παραδοθεί στις Αρχές -μετά την παρέλευση του αυτοφώρου- και είχε παραδεχθεί ότι χτύπησε τον 31χρονο Κύπριο. Αφού ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη, αφέθηκε ελεύθερος. 


Η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση συγγενών και φίλων του θύματος. Το πρωί της Τετάρτης, όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Σύμφωνα με την αστυνομία, έπειτα από έρευνα, οι κατηγορίες από πλημμελήματα (βαριά σκοπούμενη βλάβη) μετατράπηκαν σε κακούργημα για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Έτσι, όταν ο εισαγγελέας Σύρου εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν εκ νέου τον… θερμόαιμο «φουσκωτό».

Από τη μεριά του, ο 34χρονος πρώην διεθνής πυγμάχος και ιδιοκτήτης της εταιρείας security στην οποία εργαζόταν ο 25χρονος που ξυλοκόπησε τον Κύπριο κατηγορείται για συνέργεια.

Τα ερωτήματα βέβαια που γεννώνται είναι πολλά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατί με καθυστέρηση διαπιστώθηκε ότι το αδίκημα που διεπράχθη δεν είναι πλημμεληματικού αλλά κακουργηματικού χαρακτήρα με αποτέλεσμα ο μπράβος να αφεθεί ελεύθερος; 

Ποιες θα είναι οι ενέργειες του Δήμου Μυκόνου που έχει συμπράξει με την εταιρεία Security στην οποία ανήκει ο συλληφθείς;

Γιατί παρατηρείται ολιγωρία των Αρχών μπροστά σε τέτοια φαινόμενα;

Πρέπει να δοθούν άμεσα απαντήσεις και να μπει ένα τέλος στο όργιο ασυδοσίας και της αλητείας που επικρατεί στο νησί και μάλιστα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Την ίδια ώρα, μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 31χρονος Βαγγέλης Πέππος.

Την Τρίτη ήρθε στο φως ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό του άτυχου άνδρα έξω από το μπαρ της Μυκόνου.

Ο κ. Χρήστος Λάσκας, αυτόπτης μάρτυρας και φίλος του θύματος, μιλώντας στο Star ανέφερε: «Δεν μας άφηναν να ξαναμπούμε μέσα και ο Βαγγέλης φώναζε “έχω τη γυναίκα μου μέσα” κι έκανε κίνηση να τον χτυπήσει. Τότε άρχισε τις σφαλιάρες ο μπράβος… Ο ψηλός ο σεκιουριτάς τον πιάνει με μία λαβή, τον σηκώνει πάνω και τον πετάει κάτω. Έπεσε με την πλάτη και χτύπησε το κεφάλι».

O Bαγγέλης Πέππος με τη σύζυγό του:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης