Στα 926, 89 ευρώ, προ κρατήσεων υγείας και φόρου, φθάνει το μέσο εισόδημα από συντάξεις σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» του υπουργείου Εργασίας.

«Για μια ακόμη φορά, η πέμπτη μηνιαία έκθεση του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» για τον μήνα Οκτώβριο 2013, μας παρέχει χρήσιμα και αξιόπιστα στοιχεία» δήλωσε με αφορμή την ανακοίνωση της έκθεσης ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

«Ωστόσο, εκείνο που θα ήθελα με έμφαση να σημειώσω» συνέχισε ο υπουργός Εργασίας, «είναι ότι το οργανωτικό νοικοκύρεμα που καταφέραμε στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας με τη δημιουργία και λειτουργία από την 1η Ιουνίου 2013 του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ», δεν αποτελεί μια απλή αναβάθμιση ή βελτίωση των διοικητικών διαδικασιών. Συνιστά, ουσιαστικά, μια μεταρρυθμιστική τομή με πραγματικά και μετρήσιμα οφέλη», σημείωσε ο κ. Βρούτσης και τόνισε:  «Η παραβατικότητα αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά (με την οριστική εξάλειψη των «μαϊμού» συντάξεων), επιφέροντας εξοικονόμηση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ για πρώτη φορά, η ανάλυση και, κυρίως, η διαχείριση του ασφαλιστικού στη χώρα μας στηρίζεται πλέον σε αντικειμενικά, αξιόπιστα, διαφανή και αναλυτικά δεδομένα και όχι αποσπασματικά στοιχεία ή αστήρικτες υποθέσεις όπως στο παρελθόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης