«Τέλος τα χρήματα από την Πολιτεία στις ομάδες»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011, 21:26
«Τέλος τα χρήματα από την Πολιτεία στις ομάδες»
Αποφασισμένη να κόψει εντελώς τη χρηματοδότηση στις ποδοσφαιρικές ομάδες, μετά το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια, είναι η Κυβέρνηση, όπως τόνισε στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ» ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος.

«Για να δούμε πόσο μεγάλοι άρχοντες είναι χωρίς τα λεφτά της ελληνικής Πολιτείας» είπε με νόημα ο κ. Γερουλάνος αναφερόμενος στους προέδρους των ομάδων, ενώ παράλληλα, έριξε το… μπαλάκι στην ΕΠΟ για να αναλάβει τις ευθύνες της και να αυστηροποιήσει τον πειθαρχικό της κώδικα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:


Τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας είναι μέρος του προβλήματος; Οι θεσμοί;


«Όχι, καθόλου. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τα χρησιμοποιούσαμε, όχι ότι είναι αυτά στη διάθεσή μας. Είναι τα νομοσχέδια, είναι η αθλητική δικαιοσύνη. Εκεί έχουμε πει ότι αν δεν δούμε αυστηροποίηση εμείς θα λάβουμε κάποια μέτρα. Θα κόψουμε τα χρήματα. Θα σας πω κάτι για τα λεφτά. Ξέρετε γατί δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ξέρετε τι γινότανε μέχρι τώρα.

Υπήρχαν διάφοροι πρόεδροι -εγώ δεν λέω όλοι διότι υπήρχαν και πολλοί πρόεδροι οι οποίοι έβαζαν πολύ βαθειά το χέρι στην τσέπη και στήσανε ομάδες με το δικό τους τρόπο. Υπάρχουν όμως και πάρα πολλοί πρόεδροι στο ελληνικό ποδόσφαιρό που κάνανε το νταή με χρήματα που έρχονταν από τη διαφήμιση, από τον ΟΠΑΠ, από την Πολιτεία κ.ο.κ. λοιπόν τι θα πουν αυτοί οι άνθρωποι αύριο που θα τους κόψουμε τα λεφτά στους οπαδούς; Ότι δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές και ότι δεν έχουν λεφτά από το κράτος;

Μα τόσον καιρό στους οπαδούς λέγανε ότι αυτοί ήταν οι μεγάλοι άρχοντες. Ε, λοιπόν για να δούμε πόσο μεγάλοι άρχοντες είναι χωρίς τα λεφτά της ελληνικής Πολιτείας. Αυτό το οποίο δεν τολμούσε κανείς να χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, αυτή η κυβέρνηση είπε, εγώ θα το χρησιμοποιήσω. Και θα χρησιμοποιήσω κι αυτό και θα χρησιμοποιήσω και τα τηλεοπτικά δικαιώματα, θα χρησιμοποιήσω τη νομοθεσία, θα πιέσω».

Δεν έχετε πια τα τηλεοπτικά δικαιώματα, η NOVA τα έχει.


«Ναι, αν η ΕΡΤ δεν μπει στο παιχνίδι φανταστείτε πόσα λίγα χρειάζεται να δώσει η NOVA για να πάρει τα δικαιώματα. Άρα πάλι λιγότερα λεφτά θα πάρεις αν δεν έχεις ανταγωνιστή. Θέλω να πω μ' αυτό ότι αρχίζει ο κλοιός και σφίγγει.

Κι εγώ αυτό που βλέπω μετά την τελευταία μάζωξη της SuperLeague είναι ότι ακόμα δεν έχουνε πάρει τα μέτρα. Τι άλλο πρέπει να δούνε για να καταλάβουν ότι αυτή τη στιγμή τέρμα τα ψέματα; Είναι ώρα να πάρουν αποφάσεις. Η απόφαση τώρα που πήρε η αθλητική δικαιοσύνη είναι ενδιαφέρουσα. Και ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι δεν το κάνανε για τα στημένα παιχνίδια, το κάνανε για άλλο λόγο».

Πάντως, κ. Γερουλάνε, αποκαλύφθηκε ένας απίστευτος υπόκοσμος που πραγματικά μένει κανείς εμβρόντητος. Όχι ότι δεν ξέραμε, δεν υποψιαζόμασταν, αλλά αλλιώς να το βλέπεις.

«Και αυτό το καπάκι δεν πρέπει να κλείσει μέχρις ότου υπάρξει πραγματική κάθαρση. Εγώ δεν βιάζομαι. Περιμένω και δουλεύω μέσα στο πλαίσιο, στο ευρωπαϊκό πλαίσιο του ελληνικού ποδοσφαίρου όσο αυτό ακόμα μας εξυπηρετεί.

Θα κοστίσει αυτό;

«Βεβαίως. Γι αυτό λέμε: Είναι σοβαρή η ΕΠΟ; Θέλει να δει ότι κάτι αλλάζει;»

Εσείς τι λέτε, ότι είναι;

«Σήμερα έχουν Διοικητικό Συμβούλιο. Εγώ τη Δευτέρα έχω τρία. Στο τι θα γίνει στα δικά μας Διοικητικά Συμβούλια θα εξαρτηθεί απολύτως από το τι θα γίνει εδώ πέρα. Αν έχουν καταλάβει ότι αυτό το καπάκι δεν θα κλείσει πάρα πολύ γρήγορα θα πάρουν κάποιες αποφάσεις. Εμείς θα τις κρίνουμε αυτές. Δεν είναι σωστό να περιμένουν ότι όλα θα τα κάνει η Πολιτεία. Λοιπόν ας αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους κι εμείς θα τους κρίνουμε. Αν αυτό το οποίο κάνουν είναι λιγότερο από αυτό το οποίο απαιτούν οι περιστάσεις θα παρέμβουμε».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011, 21:51