Ο Δημήτρης Νικολάου, Επιθεωρητής του ΟΣΕ Λάρισας και προϊστάμενος των Σταθμαρχών οδηγείται πλέον στις φυλακές  μετά την μαραθώνια απολογία του για την τραγωδία στα Τέμπη.

Εκτός από τις ποινικές ευθύνες που του καταλογίζονται για τα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις  που έγιναν στις 28 Φεβρουαρίου  με αποτέλεσμα τη σύγκρουση των δύο τρένων αντιμετωπίζει και το πόρισμα της Ένορκης  Διοικητικής Εξέτασης που διενεργήθηκε  από το Νοσοκομείο του Βόλου για την «μαϊμού» αναρρωτική που του δόθηκε  μόλις μία ημέρα μετά τη μοιραία σύγκρουση, στις 2 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «zougla» παρουσιάζει τα ντοκουμέντα του πορίσματος και τις καταθέσεις στις οποίες οι δύο γιατροί, ο Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Νίκος Χαυτούρας και ο γιατρός Θανάσης Μανιώτης έδωσαν αναρρωτική άδεια στον Δημήτρη Νικολάου χωρίς να τον εξετάσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατάθεσή του ο Διευθυντής της Νευροχειρουργικής  του Νοσοκομείου Βόλου Νίκος Χαυτούρας αναφέρει για την επίσκεψη του Επιθεωρητή Λάρισας στο γραφείο του:

«Ήταν γνωστός αλλά δεν γνώριζα ότι ήταν Επιθεωρητής στον ΟΣΕ και ότι είχε εμπλοκή στην τραγωδία των Τεμπών. Με είχε επισκεφθεί στο παρελθόν δεν θυμάμαι πότε ακριβώς.

Ερώτηση: Στις 2.03.2023 σας επισκέφθηκε στο νοσοκομείο ο κ. Δημήτρης Νικολάου και σε ποιο χώρο; Τον εξετάσατε; Του ζητήσατε να κάνει κάποιες εξετάσεις;

Απάντηση: Με αναζήτησε στον 3ο όροφο στο Γραφείο μου, τον είδα να κουτσαίνει μου ανέφερε το πρόβλημά του ότι είχε έντονη οσφυοισχιαλγία και δυσχέρεια βάδισης .Είδα την κλινική του εικόνα αλλά δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί περαιτέρω εξέταση γιατί δεν είχα εξωτερικά ιατρεία και έπρεπε να ακολουθηθεί  η απαραίτητη διαδικασία και τον παρέπεμψα στον συνάδελφό μου στα Εξωτερικά Ιατρεία  για να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εξετάσεις αν χρειαστεί και να αντιμετωπιστεί σε όλα τα επίπεδα το πρόβλημά του .

Ερώτηση: Δεδομένου ότι δεν είχε ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία για ποιο λόγο δεν απευθύνθηκε  στα ΤΕΠ ;

Απάντηση: Ίσως έπρεπε να ακολουθήσει την διαδικασία προσέλευσης στα επείγοντα αλλά επειδή δεν υπήρχε Νευροχειρουργός στα ΤΕΠ για την καλύτερη και γρήγορη αντιμετώπισή του επειδή πάντα δείχνουμε ευαισθησία τους συνανθρώπους που αργούν να κλείσουν ραντεβού καθώς επίσης γνώριζα από αναφορές του το πρόβλημα με τη μέση του ,τον παρέπεμψα στα Εξωτερικά Ιατρεία που λειτουργούσαν εκείνη την ημέρα και θα μπορούσε να τον εξετάσει και να τον δει με λεπτομέρεια και να του δώσεις άδεια αν χρειαστεί .Δεν έδωσα εντολή στο συνάδελφο μου ,του ανέφερα ότι έχει πρόβλημα και ίσως να χρειαστεί και άδεια αλλά δεν είμαστε στο στρατό να του δώσω διαταγή».

Ο  γιατρός Θανάσης Μανιώτης που δέχτηκε το τηλεφώνημα  από τον Διευθυντή του αναφέρει στην κατάθεσή του:

«Εκείνη την  ημέρα που ήρθε να πάρει το χαρτί της αναρρωτικής άδειας τον είδα να χωλαίνει και ως εκ τούτου δεν υπήρχε λόγος να αμφισβητήσω την γνώμη του Προϊστάμενου μου τον οποίο και εμπιστεύθηκα. Μάλιστα ο ασθενής μετά από τηλεφώνημα που δέχτηκα από τον Προϊστάμενό μου ότι θα επισκεφθεί το ιατρείο μου εντός λίγων λεπτών για να του χορηγηθεί αναρρωτική άδεια εγώ ενημέρωσα και τη νοσηλεύτρια των ιατρείων ότι μας στέλνει ο Διευθυντής έναν ασθενή για αναρρωτική άδεια και όταν εμφανίστηκε ο ασθενής δηλώνοντας ότι είμαι ο κ. Νικολάου από τον κ. Χαυτούρα τον παραπέμψαμε να εκδώσει ηλεκτρονικό έγγραφο επίσκεψης στο ιατρείο.

Το πόρισμα και για τους δύο γιατρούς είναι καταπέλτης και για τον Διευθυντή αναφέρει :

«Ο Νίκος Χαυτούρας υπέπεσε στο πειθαρχικό παράπτωμα  της παράβασης καθήκοντος αδικαιολόγητης αποχής   από την εκτέλεση των καθηκόντων του και της αμελούς εκπλήρωσης του υπηρεσιακού καθήκοντος και παράβαση των κανόνων της ιατρικής Δεοντολογίας. Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ ήταν γνωστός του αλλά παρά τη δημοσιότητα της υποθέσεως που έλαβε  το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη και την ιδιότητα του γνωστού σε αυτόν επιθεωρητή  επικαλείται ότι δεν γνώριζε την ιδιότητά του».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης