Σε διυπουργική σύσκεψη το πρωί της Τετάρτης (11/1) αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος έφυγε απόψε (10/1) από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Ο θάνατός του προήλθε από πολυοργανική ανεπάρκεια, απόρροια των αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Το θέμα χειρίζεται, εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ στη σύσκεψη αναμένεται να μετάσχει και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κηδεία του δημόσια δαπάνη. Θα φανεί, αν θα υπάρξει κάποια άλλη τιμή, κατώτερης βαθμίδας, ως ορίζει ο νόμος, και αν θα υπάρξει λαϊκό προσκύνημα στη σορό του.

Κατά πάσα πιθανότητα, ο Κωνσταντίνος θα ενταφιαστεί στο Τατόι, όπου έχουν ενταφιαστεί οι γονείς του Παύλος και Φρειδερίκη εκτός αν ορίσει κάτι διαφορετικό η οικογένειά του. 

Πριν από μια περίπου εβδομάδα, στο Μαξίμου βρέθηκαν στενοί συγγενείς του Κωνσταντίνου, οι γιοι του Νικόλαος και ο Παύλος, για να συζητήσουν σχετικά με τα ζητήματα της κηδείας και του τόπου του ενταφιασμού του, όταν θα συνέβαινε το μοιραίο . Συνοδεύονταν από τον δικηγόρο Κωνσταντίνο Λιδωρίκη, ο οποίος χειρίζεται υποθέσεις της τέως βασιλικής οικογένειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως γνωστόν, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος δεν ήταν Έλληνας πολίτης. Έφερε δανέζικο διαβατήριο από το 1983 ως King Constantine και το 2021, όταν χρειάστηκε να βγάλει ΑΜΚΑ, λόγω της μετεγκατάστασής του στην Ελλάδα, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απεφάνθη ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το όνομα «Κωνσταντίνος τέως Βασιλεύς Παύλου». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης